Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF Procedurile privind înregistrarea în scopuri de TVA pot fi consulate începând de astăzi

ro

30 Jan, 2017 17:42 1755 Marime text
Procedurile privind înregistrarea în scopuri de TVA si anularea, din oficiu, a înregistrãrii în scopuri de TVA, dar si Criteriile pentru condiționarea înregistrãrii în scopuri de TVA, pot fi consultate pe site-ul ANAF, începând de astăzi.
 
Unul dintre obiectivele Guvernului este reducerea sarcinilor administrative excesive ale contribuabililor, astfel ca Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a eliminat formularul (088) ”Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și a capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”.

Decizia privind eliminarea formularului 088 a rezultat ca urmare a analizei procedurii de înregistrare în scopuri de TVA, prin care s-a constatat faptul cã o serie dintre informațiile solicitate erau furnizate de contribuabili prin intermediul altor formulare, precum și faptul cã în cadrul procedurii de evaluare, ANAF poate utiliza informațiile existente în bazele de date proprii sau care pot fi obținute de la alte instituții prin intermediul schimbului de informații.

Astfel, prin O.P.A.N.A.F. nr. 210/2017, ale cãrui prevederi vor intra în vigoare începând cu data de 01 februarie 2017, a fost abrogat O.P.A.N.A.F. nr. 3841/2015 privind aprobarea modelului și conținutului formularului (088) ”Declarație pe propria rãspundere pentru evaluarea intenției și a capacitãții de a desfãșura activitãți economice care implicã operațiuni din sfera TVA”.

În aceste condiții, procedura actualã privind stabilirea criteriilor pentru condiționarea înregistrãrii în scopuri de TVA, precum și procedura de anulare, din oficiu, a înregistrãrii în scopuri de taxã pe valoarea adãugatã a persoanelor impozabile care nu justificã intenția și capacitatea de a desfãșura activitãți economice care implicã operațiuni în sfera de aplicare a TVA, aprobatã prin O.P.A.N.A.F. nr. 2393/2016, presupune, pe de o parte, modificarea procedurii de evaluare, și pe de altã parte actualizarea aplicațiilor informatice și a modalitatii în care sunt utilizate informațiile deținute sau obținute de ANAF, prin schimbul de informații cu alte entitãți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii