Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:34 18 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF anunţă modificarea Formularul 050 în acord cu schimbările legislative

ro

03 Nov, 2017 09:50 2410 Marime text
Agenția Națională de Administrare Fiscală modifică, prin proiect de ordin, instrucțiunile de completare ale Formularul 050 - Cerere de înregistrare/modificare a domiciliului fiscal al contribuabilului - în sensul precizării situațiilor în care contribuabilii au obligația depunerii acestui formular.
           
Prin Ordonanța Guvernului nr. 30/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, a fost modificat art. 32, în sensul introducerii unui nou alineat, alineatul (5), astfel:

"(5) Modificarea domiciliului sau sediului social care reprezintă şi domiciliu fiscal are ca efect şi modificarea de drept a domiciliului fiscal, iar contribuabilul/plătitorul nu are obligaţia depunerii cererii de modificare a domiciliului fiscal. În acest caz, transferul dosarului fiscal al contribuabilului/plătitorului de către vechiul organ fiscal central către noul organ fiscal central se face în termen de 15 zile lucrătoare de la data înscrierii în registrele în care, potrivit legii, se înregistrează modificările privind sediul social/domiciliul."

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii