Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezvaluiri.ro Țeapa Transfăgărășan - Un drum plin de gropi, fără toalete, parcări, benzinării

ro

04 Oct, 2013 06:55 5028 Marime text
Bine că străinii îl consideră cel mai frumos traseu din lume

Realizatorii emisiunii Top Gear au declarat în 2009 Transfăgărășanul cel mai spectaculos drum din lume.
În 2010, publicația CarsRoute a realizat un top 15 al celor mai frumoase drumuri de pe Glob pe care trebuie neapărat să le vezi, iar celebra șosea românească a fost situată tot pe locul întâi.
Cu toate acestea, cum ne prezentăm noi în fața străinilor, când vine vorba de acest loc deosebit? Fără toalete și benzinării, fără parcări, cu asfalt în valuri și plin de gropi pe întregul circuit! Fie că abordezi traseul dinspre Făgăraş, fie de la Curtea de Argeș, drumul va fi plin de surprize... tradiţional româneşti.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU, Viviana MIHĂLȚEANU

La Bâlea Cascadă nu s-a schimbat nimic de pe vremea lui Ceauşescu, cu excepţia hotelului, acum modernizat. Tarabele au ocupat locul de parcare al maşinilor, astfel că o bandă de mers e mai mereu blocată, chiar dacă suntem într-o zonă de curbe periculoase. Vânzătorii de la tarabe sunt mai mulți decât turiștii, dar nimeni nu crede că acesta este un lucru rău. Găsim o cârciumioară cu două mese. Bere, sucuri, toaletă ioc. Vânzătoarea ne îndrumă spre marginea pădurii, la un WC „turcesc”. Escalada de 10 metri până la WC e plină de pericole: rahați răspândiți peste tot, roiuri de muște, miros insuportabil. Un domn curajos care a reușit să pătrundă între pereții jegoși și plini de excremente se spală acum pe mâini în apa pârâului. Unde altundeva?

Atyicolul integral aici: dezvaluiri.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii