Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională a României. Paradă militară impresionantă la Constanţa! Sute de militari au defilat pe bulevardul Lăpuşneanu. Cine a coordonat toată activitatea (galerie foto)

ro

02 Dec, 2019 00:00 6372 Marime text

Cu prilejul împlinirii a 101 ani de la Marea Unire, Primăria Constanţa a organizat o serie de activităţi, împreună cu Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa şi Comandamentul Flotei.
Evenimentele au început ieri de la ora 8:30, când a avut loc o ceremonie de depunere de coroane la Monumentului Eroilor din Primul Război Mondial din Cimitirul Central.
 
Ulterior, de la ora 10:30, a avut loc manifestarea propriu-zisă în zona din faţa Monumentului Eroilor din Războiul de Independenţă, din parcul „Regina Maria” care a inclus momentul de paradă militară, la care au participat membrii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi ai altor structuri care aparţin instituţiilor statului.
 
După aceea, tehnica militară a fost expusă publicului timp de două ore pe bulevardul Lăpuşneanu, sub supravegherea Jandarmeriei Române.
 
Spre seară a fost programat un ceremonial militar cu retragere cu torţe, cu participarea unor militari ai mai multor unităţi.
 
Potrivit comandantului Comenduirii de Garnizoană Constanţa, comandorul Constantin Anca, activitatea de 1 Decembrie a avut trei componente.
 
Una s-a desfăşurat la Cimitirul Central, unde are loc comemorarea eroilor, depuneri de coroane de flori.
 
A doua componentă, la care au participat peste cinci sute de militari, aparţinând Ministerului Apărării Naţionale şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi Apărare Naţională, a constant în defilarea cu trupe şi tehnică.
 
De asemenea, a fost constituită o gardă de onoare formată din 22 de plutoane, din diverse structuri, aparţinând Ministerului Apărării, Ministerului de Interne şi altor structuri din sistemul de apărare naţională. A urmat o defilare cu tehnică militară şi aparţinând MAI, totul sfârşindu-se cu a treia componentă - retragerea cu torţe.
 
Retragerea cu torţe este un obicei vechi al Armatei Române: după ce câştigau o bătălie, luptătorii se adunau pe dealuri şi aprindeau focul, în semn de obţinere a victoriei. Retragerea cu torţe a avut loc pe traseul zona Kaufland – bulevardul Lăpuşneanu – zona Dacia, de la ora 17:30.
 
În final, comandantul Comenduirii de Garnizoană Constanţa, Constantin Anca, s-a declarat mulţumit de întreaga activitate, precizând că anul acesta a fost înregistrată o participare mult mai mare decât anul trecut.
 
Citeşte şi:
 
Un adevărat spectacol de 1 Decembrie la Constanţa. Blocuri de paradă, tehnică militară, retragere cu torţe. Cine se ocupă de întreaga activitate

Fotoreportaj Constanţa. Pregătiri pentru Ziua Naţionala a României (galerie foto)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii