Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zgabercea, Monixa, Tărcatu şi Colţan, printre pârâţi CJC-ul lui Nicuşor vrea banii de la angajaţi

ro

05 Mar, 2011 00:33 5517 Marime text
01_proces_cjc_Nicusor_Constantinescu.jpgDupă ce relatam că angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa l-au dat în judecată pe şeful instituţiei pentru a-şi recupera sporurile declarate ilegale de reprezentanţii Curţii de Conturi, a venit rândul lui Nicuşor Constantinescu să-şi dea în judecată subordonaţii.

Mai bine zis al instituţiei, pentru că în noul dosar înregistrat pe rolul Tribunalului reclamant este Consiliul Judeţean Constanţa. Mai exact, CJC cheamă în faţa instanţei aproximativ 120 de angajaţi şi foşti angajaţi. Acţiunea înaintată de autoritatea judeţeană împotriva propriilor angajaţi, o parte dintre ei foşti - pentru că nu se mai regăsesc în organigrama cea nouă, de după restructurare - a fost înregistrată pe 3 martie. Dosarul cu nr. 3785/118.2011 are ca obiect „acţiune în răspundere patrimonială", făcând parte din categoria litigiilor de muncă. Printre angajaţii pârâţi de instituţia condusă de Nicuşor Constantinescu se numără fostul şef al Direcţiei de Turism, Aurelian Arghir, Gabriela Bereş - fiica fostului consilier judeţean Cornelia-Fiţa Bereş, Niculae Colţan - fratele afaceristului Ion Colţan, care a câştigat de la CJC un contract de milioane de euro, Monica-Daniela Coroiu alias Monixa Coroiu, Marius Tărcatu - fostul director al Direcţiei Tehnic Investiţii, dar şi Cristian Zgabercea - mâna dreaptă a lui Nicuşor Constantinescu în materie de festivaluri.

Şoferul lui Nicuşor, printre pârâţi

Printre cei cu care CJC se judecă în acest proces încercând să recupereze sporurile plătite anterior controlului Curţii de Conturi se află şi George Bălaşa - şoferul lui Nicuşor Constantinescu. Pentru a afla şi punctul de vedere al reclamantului - CJC - în legătură cu acest proces, l-am contactat telefonic pe purtătorul de cuvânt al CJC. Cristian Moldovanu ne-a confirmat că este vorba despre un proces prin care CJC încearcă să recupereze banii daţi cu titlul de sporuri angajaţilor. „Există mai multe procese având acest obiect", a afirmat Moldovanu.

Şi angajaţii şi-au chemat şeful în faţa instanţei

Reamintim că, exact în urmă cu an, angajaţii CJC l-au dat în judecată pe Constantinescu şi instituţia pe care o conduce pentru a-şi recupera dreptul la sporurile considerate necuvenite de către reprezentanţii Curţii de Conturi. Este vorba, mai exact, despre indemnizaţia de dispozitiv, sporul de reprezentare, de confidenţialitate, de stabilitate, prima de vacanţă, alocaţia de sărbători, transportul la şi de la locul de muncă şi norma de hrană. În urma verificărilor, Curtea de Conturi a decis că angajaţii CJC au de returnat, în total, suma de 4.517.191 de lei. Printre cei care l-au dat în judecată pe Constantinescu în martie anul trecut s-au numărat şi Amuraş Tănase - fostul şef de cabinet al şefului CJC, Cristian Carsium Moldovanu - purtătorul de cuvânt al CJC, soţia acestuia, Monixa Coroiu, Aurelian Arghir, Marius Tărcatu, Radu Volcinschi - directorul Direcţiei Generale de Administraţie Publică şi Juridică, Cristian Zgabercea şi Alexandrina Florica Naclad, alias Liliana Naclad - fosta şefă a Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului şi fosta şefă de cabinet a fostului prefect Tit-Liviu Brăiloiu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • emy 05 Mar, 2011 10:08 gabriela beres , fiica lui fita beres din medgidia consilier local psd la primarie,are mama sa de unde sa plateasca. PANIROTURC-ul sa traiasca.gabi este bine mersi salariata la primarie ( dgdpp)
  • cetatean 05 Mar, 2011 06:11 Grasanul isi devoreaza puii?Poate le vine mintea la cap si scot din gusa despre matrapazlacurile acestui individ...fara numar.