Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:53 19 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vor să construiască lângă Sala Polivalentă şi cer restituirea unui imobil retrocedat. Familia Berberianu, recurs împotriva Primăriei Constanţa

ro

06 Dec, 2019 00:00 2889 Marime text

Familia Berberianu a declarat apel în dosarul 7409/118/2017, care face obiectul unei solicitări pe Legea 10/2001 şi dispoziţia de primar nr.3631 din 02-10-2017. Berberianu Georgeta, Ruxandra Ioana şi Vlad au chemat în judecată Primăria municipiului Constanţa, Municipiul Constanţa prin primar şi pe primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău.


Dosarul a fost amânat de mai multe ori pentru a se solicita situaţia juridică a imobilului din Constanta str. Patriei pentru a se comunica raportul de expertiză către părţi, cu menţiunea de a se depune eventuale obiecţiuni în termen, pentru a se solicita pârâtei lista cu bunuri şi servicii ce pot fi acordate în compensare, precum şi în vederea depunerii de către aceasta a situaţiei juridice şi a istoricului de rol fiscal.


La termenul din 18.06.2019, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au admis excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Primăria municipiului Constanţa şi au respins cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii familia Berberianu în contradictoriu cu pârâta Primăria Municipiului Constanţa, pentru lipsă calitate procesuală pasivă.


Prin urmare, judecătorii au respins ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii Berberianu Georgeta, Ruxandra Ioana şi Vlad în contradictoriu cu Municipiul Constanţa prin primar în şedinţa publică din 18.06.2019.


Familia Berberianu doreşte de fapt să recupereze un teren din zona Badea Cârţan şi un imobil.


De altfel, în 2015, familia Berberianu a solicitat Agenţiei pentru Protecţia Mediului emiterea acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu regim de înălţime D+P+6E şi destinaţia de locuinţe colective, cu spaţii comerciale şi servicii, dar şi pentru amplasarea unui post de transformare în interiorul proprietăţii pe care o deţine pe strada Badea Cârţan, în apropierea amplasamentului viitoarei Săli Polivalente construite de Compania Naţională de Investiţii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii