Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei doamne și toate trei! Averile, interesele și carierele femeilor care reprezintă Constanța în Parlamentul României (documente)

ro

28 Dec, 2020 00:00 5910 Marime text
  • Județul Constanța a trimis în Parlamentul României, 11 deputați și 5 senatori
  • Dintre cei 16, doar trei sunt femei, două deputate - Cristina Dumitrache - PSD și Cristina Rizea – USR PLUS și o senatoare – Edvochia Ailenei – AUR
  • Cristina Ileana Dumitrache poate fi considerată o veterană a Parlamentului României. La 39 de ani se află la al patrulea mandat de deputat
  • Parlamentarul PSD, investiţii importante în tablouri, bijuterii, ceasuri şi icoane 
  • Cristiana Camelia Rizea este membru PLUS Constanța, deputat în Parlament în Comisia pentru muncă şi protecţie socială și Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi
  •  Rizea a făcut pasul către politică în 2018, după evenimentele din 10 august 2018
  • La începuturile carierei, Rizea a fost vânzător gestionar la un magazin Telegraf
  • Din declarația de avere, aflăm că deputata Rizea deține doar o remorcă fabricată în 1997, cu valoare neprecizată
  • A treia constănțeancă ajunsă alături de soțul său, Dănuț, în Parlamentul României este Edvochia Aelenei
  • Reprezintă grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR)
  • Lucrează la Spitalul Județean Constanța. Locuiește în Mamaia Sat și are o avere frumușică împreună cu soțul său, deputatul Dănuț Aelenei

Județul Constanța a trimis în Parlamentul României, 11 deputați și 5 senatori.
Dintre cei 16, doar trei sunt femei, două deputate - Cristina Dumitrache - PSD și Cristina Rizea – USR PLUS și o senatoare – Edvochia Ailenei - AUR.
 

Dumitrache se află la al patrulea mandat de deputat

Cristina Ileana Dumitrache poate fi considerată o veterană a Parlamentului României. La 39 de ani se află la al patrulea de deputat, dupa cele din legislaturile 2008-2012, 2012-2016, 2016-2020.
Este membru al PSD iar în actual legislatură a fost aleasă vicepreședintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Social.
 

Dumitrache, investiţii importante în tablouri, bijuterii, ceasuri şi icoane

Conform declaraţiei sale de avere, disponibile pe site-ul ANI, soţul Cristinei Dumitrache deţine un teren în Petroşani, un apartament în Deva şi spaţii comerciale în Petroşani, iar familia are la dispoziţie un autoturism BMW X5, fabricat în anul 2003.

Avuţia deputatei mai cuprinde tablouri în valoare de 102.000 de euro, icoane estimate la 70.000 de euro, bijuterii achiziţionate în perioada 2000-2015 cu 105.000 de euro, mobilier în valoare de 50.000 de euro şi ceasuri cu o valoare estimată de 70.000 de euro. 

În plan financiar, deputatul a trecut în document 11 conturi curente în care are în special lei, euro şi dolari americani, un depozit bancar, dar şi bani investiţi într-un fond de investiţii.
Totodată, până la anumite date, ce au fost omise din declaraţie, Cristina Dumitrache va trebui să achite mai multe credite bancare, toate contactate în moneda naţională. De la Camera Deputaților a încasat în ultimul an fiscal, aproape 132.000 de lei, vezi secțiunea “documente”.
Conform declaraţiei de interese, Cristina Dumitrache este membru onorific al Ligii Navale, iar la partid deţine funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa și membru în Biroul Executiv, în Consiliul Judeţean al organizaţiei de femei.
 

Deputatul Cristina Camelia Rizea, are ca avere ...o remorcă

Cristiana Camelia Rizea este membru PLUS Constanța, deputat în Parlament în Comisia pentru muncă şi protecţie socială și Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi.
Rizea a făcut pasul către politică în 2018, după evenimentele din 10 august 2018.
A fost primul membru al Grupului de inițiativă județean care avea drept scop formarea filialei locale a noului partid PLUS. Este coordonator pentru regiunea sud-est a formațiunii conduse de Dacian Cioloș.
O scurtă privire pe CV –ul Cristinei Rizea, pe care l-am găsit pe site-ul său, relevă faptul că a condus mai multe societăți comerciale, că are experiență în vânzări, resurse umane și leadership.
La începuturile carierei, a fost vânzător gestionar la un magazin Telegraf, aparținând „Conpress Holding”.
Cristina Rizea a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Ovidius Constanța.
Deține mai multe calificări recunoscute de Ministerul Muncii: expert achiziții publice, manager de proiect, manager de transport, formator, analist programator. 
Din declarația de avere, aflăm că deputata deține doar o remorcă fabricată în 1997, cu valoare neprecizată.
Veniturile sale în ultimul an fiscal provin de la societatea unde a fost director economic și de unde a încasat 6862 de lei.
Soțul a câștigat puțin peste 9000 de lei de la firma unde este șofer iar restul veniturilor familiei provin din alocațiile celor doi copii, vezi secțiunea “documente” .
 

Senatoarea AUR, asistenta medicală cu proprietăți și conturi bancare

A treia constănțeancă ajunsă alături de soțul său, Dănuț, în Parlamentul României este Edvochia Aelenei. Reprezintă grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). Aceasta lucrează la Spitalul Județean Constanța. Are la Năvodari, o pensiune aproape de mare.
În acest mandat, senatoarea a fost aleasă membru în Comisia pentru sănătate publică și în Comisia pentru energie, infrastructură energetic și resurse minerale.
Declarația senatoarei nu este de găsit nici pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, nici pe cel al Senatului. În schimb, declarația soțului său, deputat a fost înregistrată, motiv pentru care vom trece în revistă averea familiei, considerată a fi bun comun.
Prin urmare, potrivit declarației de avere, familia Aelenei deține două terenuri intravilane și două agricole( unul în județul Bacău, moștenire din partea soțului), o mașină considerată de lux, an de fabricație 2014 și mai multe conturi la bănci comerciale, totalizând 70.000 de euro, 5000 de dolari și aproximativ 20.000 lei, vezi secțiunea “documente”.
Din profesia de asistent medical, în ultimul an fiscal, senatoarea a câștiga aproape 78.000 de lei iar din arendă alți 3000 lei.
Am lăsat la final bunurile deținute sub formă de proprietăți/imobile, pentru că la acest capitol, declarația, ce-i drept a soțului este destul de încâlcită. Familia Aelenei deține mai multe imobile – casă, 6 apartamente, garaj și loc de parcare, vezi secțiunea “documente”.
Potrivit declarațiilor făcute de cei doi soți, aceștia ar deține și o pensiune aproape de malul mării, dar care nu este explicit menționată în declarația de avere a deputatului Dănuț Aelenei. Este posibil ca aceasta să funcționeze pe firma, unde acesta este administrator – ACOMAREL 007 SRL, cu sediul social în Mamaia Sat.

 

Citește și:

Ce funcții au obținut parlamentarii de la Constanța în comisiile de specialitate?

Care sunt parlamentarii de la Constanța care nu se vor mai regăsi în viitorul legislativ?

AUR, patru mandate în viitorul Parlament. Cum vor fi repartizate mandatele de deputați și senatori la Constanța?

Ei sunt cei 16 parlamentari de Constanţa din legislatura 2016-2020. Averi, interese şi activitate politică (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii