Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate „Trăiesc o domnie a momentelor inedite în viaţa mea... Dubă, cătuşe..."

ro

28 Jun, 2011 21:14 4589 Marime text
DESCHIDERE_Mironescu.jpgLaurenţiu Mironescu a fost arestat în celebrul dosar „Containerul", însă i-a fost admis recursul şi se află printre cei patru fericiţi care sunt acum cercetaţi în libertate. Ziua soţiei, banchetul copilului, toate acestea au fost momente pe care Mironescu le-a petrecut în arest, nicidecum în sânul familiei. Parcă pentru a găsi răspunsuri la întrebări, şi-a scris memoriile, clipe definitorii ale zilelor de coşmar pe care le-a trăit. Pe www.ziuadeconstanta.ro puteţi citi, în format pdf, întregul jurnal de arest al lui Laurenţiu Mironescu.

Mai 23, 2011 - Luni

05.53 Mă sună Adriana. „Ai plecat, că n-am auzit uşa...?, „Da, am plecat pe blat...", „Bine că eşti tu deştept. Vezi cum mergi. Pa", „Pa"

06.07 Adriana. Iar. Ce-o mai fi? „Laurenţiu, au intrat mascaţii peste mine... Au spart poarta...". Mă gândesc... or fi greşit adresa. Dă-mi-l pe şef... „Alo, sunt comisar nu ştiu cum, avem mandat de percheziţie"... Ei, da... „Dacă vreţi să participaţi"... Mă apucă brusc dorinţa de a participa... Întorc, pun pe drum spre casă. Eram dincolo de Medgidia, nu vreţi să ştiţi cum am condus ăştia 50-60 km... Pe drum îl sun pe ministru. Ştia că-i o acţiune la Frontieră, nu ştia de mine. (...) Plecăm spre Bucureşti. În trombă. Cu un A4. Are şi aer condiţionat. Fac o evaluare rapidă... A4, relativ nou, poliţia de frontieră, dotare cu facilitatea Schengen... Pe drum, vorbesc la telefon. Încă mai cred că e o farsă... Le spun şi celor din maşină: fraţilor, dacă e o glumă, vă omor cu mâna mea... (...) Sunt reţinut 24 de ore, începând cu 23.10...

Mai 24, 2011

În drum spre arest, mă pricopsesc şi cu o pereche de cătuşe (...) După 4 ajung în celulă... pe cameră, cum se spune. Asta după ce stau 5-10 minute într-un spaţiu decupat din misterele Parisului. (...)

06.00 Primul apel în calitate de arestat. Trăiesc o domnie a momentelor inedite în viaţa mea.... Dubă, cătuşe... (...) Adriana e lângă mine, vorbesc cu copilu' la telefon. Are banchetul de absolvire... Simt cum îi dau lacrimile. Am înţeles că a fost batjocorită la şcoală. Ea nu spune, dar am aflat. Copiii sunt cruzi.

Mai 25, 2011

(...) 08.15 Ne sună de la Curtea Supremă. Hai, că se apropie de final. Plec. Taxi. Iese o cocoană şi ne anunţă că suntem oaspeţii statului 29 de zile. Îi dau Adrianei mesaj pe berry, sms ministrului, o sun pe mama. „Mamă, n-am făcut nimic rău... Laurenţiu, eu ştiu ce copil am crescut...". Mi-ar da lacrimile, dar nu-mi dă mâna...

Iunie 10, 2011

Tot în arest... Copilului meu Alexandra, îmi cer scuze pentru ruşinea pe care trebuie să o înduri cu un tată la puşcărie. (...)

Alexandra

(...) Sunt convinsă că valuri de lacrimi îţi curg pe faţă... Stai liniştit că la mine este şi mai greu, eu şi scriu, tu doar citeşti... vom aduna toate scrisorile şi memoriile scrise de tine şi le vom reciti râzând de ce ni s-a întâmplat, dar ca o lecţie de viaţă acumulată în urma acestei experienţe.
UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 
Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Claudiu Georgescu 29 Jun, 2011 15:20 L-am cunoscut pe Laurentiu...pardon il cunosc pe Laurentiu .Cred ca despre fiecare in parte se pot spune lucruri placute ,mai putin placute , insa un singur lucru il cred si il sustin : ce i se intampla lui Laurentiu Mironescu este o nemernicie ordinara , care se poate intampla numai intr-o astfel de tara .... Restul nu mai conteaza . Bafta Laurentiu si ai grija de tine
  • miriam 29 Jun, 2011 09:58 l-am cunoscut pe Mironescu,i-am facut campanie la Medgidia, niciodata nu a mai trecut prin orasul meu de cand a gastigat alegerile...ahahaa...si l-.am si atentionat atunci,i-am urat sa nu- loveasca amnezia si sa nu mai treaca pe la Medgidia,se pare ca l-au lovit si multe altele iar imaginea pdl-ului a fost si mai si avariata datorita lui si a altora,imi pare rau pt familie in special pt copil,insa ....chiar daca a gresi e omeneste,nu poti sa nu fi constient ca atunci cand esti o personalitate ,iti expui viata public,daca nu ti directia in linie dreapta,risti sa te "accidentezi" nu numai tu cit si cei dragi tie si cei pe care ii reprezinti,,,Asta e viata!ulciorul nu merge de multe ori la apa,sper ca familia sa aive puterea sa treaca peste atfel de grozavii ce i se intampla,