Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tot ce înseamnă procurori depinde de serviciile speciale“ „România e condusă de securişti“. Cum a devenit Ponta ţinta lui Mazăre

ro

15 Oct, 2014 00:00 4206 Marime text


Comentând, ieri, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căruia premierul Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a declarat că, „deocamdată, este o petardă trasă de Băsescu“. Edilul-şef a menţionat, de asemenea, că nu ştie care este adevărul, dar şi că, din punctul său de vedere, şeful statului nu mai are credibilitate şi că declaraţiile acestuia despre premier se înscriu în strategia de campanie a lui Băsescu de a o susţine pe Elena Udrea în cursa pentru Cotroceni.


Întrebat ce ar trebui să facă Victor Ponta în această situaţie, primarul Constanţei a afirmat că, înainte de toate, ar trebui să se stabilească dacă cele spuse de preşedinte sunt adevărate. „Nu ştiu ce ar trebui să facă Ponta. Deocamdată, este o petardă trasă de Băsescu. Să vedem dacă lucrurile stau aşa, după care o să-mi exprim un punct de vedere. Deocamdată, nu mi-e clară treaba. În ’97, în 2000, când era bunica fată...“, a spus edilul-şef al municipiului Constanţa.

„Fără ofiţeri sub acoperire în aceste structuri“



Interesant este însă că liderul PSD Constanţa a mărturisit că, dacă afirmaţia lui Traian Băsescu ar fi adevărată, nu ar fi dezamăgit de Victor Ponta.
Declaraţiile de ieri ale primarului Mazăre vin la doar nouă luni după ce tot el afirma sus şi tare că „România e condusă de servicii, de securişti“. Mai exact, în luna ianuarie a acestui an, după ce preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat pentru a fi dus la DNA, Radu Mazăre explica: „Tot ce înseamnă procurori şi majoritatea judecătorilor depind de serviciile speciale.“
La momentul respectiv, Mazăre acuza sistemul judiciar de faptul că ar fi „impregnat de ofiţeri sub acoperire sau de oameni controlaţi de serviciile din România”. „Dacă cineva ar fi vrut un sistem judiciar independent, trebuia dată o singură lege: fără ofiţeri sub acoperire în aceste structuri“, declara şeful municipalităţii constănţene, la începutul anului.
Nu mai puţin important, Mazăre spunea, la Realitatea TV, că „procurorii acţionează la ordin, sunt şantajaţi, sunt puşi prin intermediul serviciilor“. Subliniem că aceste declaraţii erau făcute în contextul în care Constantinescu era dus, pe 15 ianuarie, la DNA, pentru declaraţii. În aceeaşi ordine de idei, liderul social-democraţilor constănţeni menţiona: „Revoluţia ne-a fost furată de securişti, care au penetrat toate sistemele şi care controlează tot, inclusiv procurori.“

Iată însă că, la doar nouă luni distanţă de acel moment, declaraţiile lui Radu Mazăre par cu totul nuanţate. Susţine că, şi dacă ar fi adevărat că Ponta ar fi fost ofiţer sub acoperire în timpul în care a fost procuror, acest lucru nu l-ar deranja. Ce-i drept, discuţia are loc în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale, iar Radu Mazăre încă aşteaptă de la premierul candidat la fotoliul de preşedinte ca un nou pachet din acţiunile Portului Constanţa să treacă, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor, la administraţia publică locală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii