Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Toamna se numără banii Cine sunt cei mai bogaţi constănţeni din Top Forbes 500 Miliardari 2014

ro

01 Nov, 2014 00:00 9034 Marime text
Forbes România a publicat, recent, „Forbes 500 miliardari 2014“, cel mai nou top al celor mai bogaţi dintre români. Printre aceştia figurează şi 23 de constănţeni, primul loc fiind ocupat, şi anul acesta, de omul de afaceri Gabriel Comănescu.

Topul include oameni care derulează afaceri de succes în diverse domenii, de la shipping şi turism, imobiliare, la extracţii de petrol şi gaze.
 
Cel dintâi constănţean inclus în acest top este, şi în 2014, omul de afaceri Gabriel Comănescu. Afacerile sale sunt concentrate în zona industriei navale şi în cea a turismului. Numele lui Comănescu este legat, în primul rând, de compania de foraj maritim Grup Servicii Petroliere. Potrivit Forbes România, din grupul controlat de omul de afaceri fac parte companiile GSP, Upetrom 1 Mai SA (producător de echipamente petroliere), Upetrom Trading & Ingineering SRL, Vega Turism SA şi Upetrom Group Management. Averea lui Gabriel Comănescu este estimată la 520 de milioane de euro, el ocupând astfel locul 6 în topul celor mai bogaţi români.
 
Al doilea constănţean din topul „Forbes 500 miliardari 2014“ este - ca şi anul trecut - omul de afaceri Gheorghe Bosînceanu, cu o avere estimată la 120 de milioane de euro. Bosînceanu este cunoscut pentru afacerile din industria navală, mai exact, ca acţionar al Şantierului Naval Constanţa (SNC). În prezent, activitatea SNC se concentrează, în proporţie de 70-80%, pe mentenanţă şi reparaţii. La nivel naţional, Bosînceanu ocupă poziţia 21 în acest top.
 
Pe locul 53 în topul din 2014 al celor mai bogaţi dintre români figurează familia Duşu, cu o avere estimată la 70 de milioane de euro. Familia Duşu derulează afaceri în construcţii, turism şi servicii.
 
Marius Cătălin Bucur, omul de afaceri care controlează Brise Group, are, potrivit „Forbes 500 miliardari 2014“, o avere care se situează în jurul cifrei de 52 de milioane de euro. Bucur desfăşoară afaceri în comerţ şi agricultură. În topul Forbes, constănţeanul figurează pe poziţia 71.
Corneliu Idu are, conform acestui top, o avere estimată la 40 de milioane de euro. Omul de afaceri situat pe locul 84 în clasamentul celor mai avuţi români conduce unul dintre cei mai importanţi operatori portuari de la Marea Neagră, anume Comvex Constanţa, dar şi compania Idu Shipping & Services.
 
Ion Grecu, proprietarul Elcomex (grup de firme specializat pe furnizarea de produse şi servicii pentru sectorul energetic), este afaceristul constănţean de pe poziţia 92 din „Forbes 500 miliardari 2014“. Averea sa este estimată la 34 de milioane de euro.
 
În acest clasament îl regăsim şi pe Dumitru Martin şi familia, cu o avere situată la 25 de milioane de euro. Afacerile se concentrează pe prestări servicii, turism şi imobiliare.
 
Poziţia 138 în topul Forbes este ocupată de Florin Pogonaru şi familie, care dezvoltă afaceri în finanţe, imobiliare, producţie de mase plastice şi servicii de formare profesională. Averea acestora este estimată la 24 de milioane de euro.
 
Poziţia 148 este ocupată de doi constănţeni, ale căror averi sunt estimate la 22 de milioane de euro. Este vorba despre Mihai Felescu şi Cătălin Trandafir. Cei doi controlează compania United Shipping Agency, care se ocupă cu manipularea cerealelor.
Pe acelaşi loc figurează şi Florin Cîrstocea, evident, tot cu o avere estimată la 22 de milioane de euro. Afacerile lui Cîrstocea se concentrează în zona turismului, a platformelor petroliere, a imobiliarelor, precum şi în zona energiei alternative.
 
Pe locul 158 îl regăsim pe fostul mare jucător de fotbal Gheorghe Hagi. Cu o avere situată în jurul sumei de 21 de milioane de euro, Hagi face afaceri în fotbal, imobiliare şi comerţ.
 
Omul de afaceri Grigore Comănescu ocupă poziţia 183 în „Forbes 500 miliardari 2014“. Comănescu deţine afaceri în turism, imobiliare şi construcţii, averea sa fiind estimată la 19 milioane de euro.
 
Cu o avere care ajunge, potrivit Forbes România, la 16 milioane de euro, afaceristul Liviu Ghebaur e situat pe locul 220 în topul celor mai bogaţi români, în 2014. Ghebaur se ocupă cu serviciile conexe transportului maritim.
 
Poziţia 346 este adjudecată de omul de afaceri Ion Vasile, a cărui avere se situează în jurul cifrei de 8 milioane de euro. Ion Vasile este acţionar şi administrator al North Star Shipping, companie specializată în servicii conexe transportului maritim şi fluvial.
 
Următorul constănţean inclus în clasamentul celor mai bogaţi români este Constantin Frăţilă. Proprietarul COMCM derulează afaceri în construcţii, imobiliare şi bursă, având o avere estimată la 7 milioane de euro şi ocupând astfel poziţia 381 în top.
Tot pe locul 381 şi tot cu o avere de 7 milioane de euro îi regăsim pe Victor Băldescu şi pe Liviu Brăiloiu, fost prefect al judeţului Constanţa. Cel dintâi face afaceri în turism şi comerţ, dar derulează activităţi portuare, în vreme ce fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa derulează afaceri în turism.
 
Poziţia 415 îi e rezervată, în topul de anul acesta, omului de afaceri Nicuşor Năstase. Proprietarul clubului Vox Maris din Costineşti se ocupă cu turismul şi spaţiile comerciale şi a ajuns, potrivit Forbes România, la o avere de 6 milioane de euro.
Tot pe locul 415 figurează Dănuţ Florescu, afacerist care se ocupă cu serviciile de decontaminare, deţinând jumătate din acţiunile companiei Oil Depol Service, dar şi Nicolae Bucovală, proprietarul a cinci hoteluri de pe litoralul românesc.
 
Familia Lazia, a cărei avere este estimată la 5 milioane de euro, ocupă locul 452 în „Forbes 500 miliardari 2014“. Lucian Lazia este proprietarul grupului de firme Argos.
 
Vasile Costea este constănţeanul de pe poziţia 452 din „Forbes 500 miliardari 2014“. Costea face afaceri în domeniul construcţiilor şi al imobiliarelor şi este acţionar la ABC Val, Fabrica de Betoane şi Prefabricate şi la RO-MAT-Construct.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii