Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TNL Constanţa stă cu chirie în Peninsulă. Ianina Petcu, mama lui Răducu Mazăre, fondatoarea SRL-ului care deţine imobilul! Şi CJC a fost chiriaş!

ro

16 Jan, 2019 00:00 10265 Marime text
De la sfârşitul anului trecut, tineretul liberal s-a mutat în casă nouă. „Luni de zile am căutat un spaţiu şi am găsit un anunţ pe internet. Am fost, l-am văzut şi l-am închiriat”, spune Cosmin Sava, preşedintele TNL Constanţa.
 
Bărbatul a explicat că, înainte de a perfecta actele legate de închirierea spaţiului, a realizat o verificare sumară a proprietarului clădirii, dar nu a găsit nimic suspect. Clădirea se află în Piaţa Ovidiu din Constanţa şi aparţine SC Maya Office SRL din Constanţa, cu sediul pe strada Ecaterina Varga. Asociaţii firmei sunt Marius Iosif şi Andrei Tudor Iosif. Marius Iosif este si administratorul Maya Office şi, potrivit Registrului Comerţului, mai apare ca asociat şi în alte societăţi comerciale, unele în funcţiune, altele radiate (n.r. Helga SRL, Med-Alim SRL, radiată, Multidoc SRL, Moş Iosif SRL sau Novotech Medical SRL).
 
Preşedintele TNL Constanţa, Cosmin Sava, spune că închirierea spaţiului a realizat-o pe persoană fizică, deoarece organizaţia de tineret a liberalilor nu are personalitate juridică.
Sava, care aspiră la o candidatură la funcţia de primar al municipiului Constanţa din partea PNL, a precizat că nu are nicio legătură cu societatea de la care a închiriat spaţiul, cu bună-credinţă. Contractul are valabilitate un an.
 

Despre Maya Office SRL

 
Întâmplător sau nu, Florianina-Doroteia Petcu, cea care i-a oferit unicul fiu fostului edil-şef al Constanţei, Radu Mazăre, este fondatoarea acestei firme. Astfel, aflăm din Monitorul Oficial nr. 321/2005 despre înregistrarea autorizării societăţii Maya Office SRL, ce îi avea ca fondatori, asociaţi şi administratori pe Florianina-Doroteia Petcu şi Marius Iosif. Fiecare beneficia de o cotă de participare la pierderi şi beneficii de 50%. Firma a avut la început sediul social în Constanta, pe strada Petru Rareş, şi avea, ca şi în prezent, ca domeniu principal de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare, proprii sau închiriate.
 
În Monitorul Oficial nr. 2820/2008, au fost înregistrate ieşirea Ianinei Petcu din firmă şi cesionarea cu titlu gratuit noului asociat cooptat, Carmen Alina Stângă. Tot atunci s-a stabilit revocarea Ianinei din funcţia de administrator al societăţii.
 
În anul 2007, numele Florianinei apare, din nou, alături de cel al lui Marius Iosif, aceştia fiind înregistraţi în Monitorul Oficial nr. 0967/2008 ca fondatori, administratori şi asociaţi (fiecare cu 50% din acţiuni) ai societăţii comerciale Maya Turism SRL, cu sediul social tot în Constanţa, pe strada Petru Rareş. Domeniul principal de activitate al societăţii este comerţul cu amănuntul cu produse alimentare, băuturi şi produse din tutun în magazinele specializate, iar activitatea principală se referă la „alte mijloace de cazare“.
 
Din 2009, Ianina Petcu devine unic asociat şi administrator al societăţii, în Monitorul Oficial 652/2009 fiind înregistrată cesionarea, cu titlu gratuit, de către Marius Iosif, a acţiunilor şi a tuturor celorlalte drepturi asociatei Florianina-Doroteia Petcu. În data de 6 octombrie 2011, aceasta l-a numit pe Aurel Petcu în calitate de administrator al societăţii, schimbare înregistrată în Monitorul Oficial 4059/2011.
De asemenea, la data 1 octombrie 2011, a fost înfiinţat un punct de lucru în Constanţa, pe strada Ecaterina Varga, acolo unde în prezent are sediul social Maya Office SRL.
 

Consiliul Judeţean, chiriaş şi el la Maya Office

 
Consiliul Judeţean Constanţa închiria cu o sumă exorbitantă la sfârşitul anului 2007 o vilă. La baza deciziei stătea Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 252/4.12.2007, iniţiată de către fostul şef al CJC, Nicuşor Constantinescu. În fundamentarea proiectului de hotărâre s-a motivat că este necesar încă un sediu, pentru crearea confortului necesar funcţionarilor Direcţiei Generale de Afaceri Europene, astfel încât aceştia să se bucure de condiţii optime de lucru în întocmirea proiectelor pentru accesarea banilor europeni.
 
A venit însă 2010, iar restructurarea prevăzută de OUG nr. 63/2010 a ras din organigrama aparatului de specialitate al CJC Direcţia Generală de Afaceri Europene. Mai bine zis, cei câţiva funcţionari rămaşi din această structură au fost absorbiţi de Direcţia de Informatizare, Cooperare la Marea Neagră şi Managementul Calităţii, condusă pe atunci de Sevil Sumanariu, actuala Sevil Shaiddeh (n.r. ministru şi vicepremier în trei guverne PSD). Funcţionarii acestei structuri îşi desfăşurau activitatea la sediul central al CJC, din bd. Tomis nr. 51. În vila închiriată pe timpul când personalul CJC atinsese maximul de 379 de angajaţi, potrivit organigramei aprobate în 2008, huzureau angajaţii Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate, care a luat naştere prin comasarea Direcţiei Comerţ, Turism, Servicii Publice şi a Direcţiei pentru Cultură, Învăţământ, Sport, Sănătate, Organizare Evenimente şi Protocol, condusă la acea vreme de Carmen Vasile. Şeful din umbră al acestei direcţii nu erau altul decât Cristian Zgabercea.
 
Revenind la vila pe care CJC a ţinut-o închiriată de pomană după ce şi-a înjumătăţit personalul, aceasta avea adresa la sediul declarat al firmei Maya Office SRL din strada Petru Rareş. Potrivit hotărârii de CJC adoptate în 2007, costul chiriei pentru vila în cauză era de 10.000 de euro pe lună.

 

Citeşte şi:

 

Funcţionari puţini, sedii multe, închirieri cu substrat SC Primăria - City Park Mall SRL


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii