Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:54 09 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tata sa traiasca Legatura vicelui Fagadau cu „gruparea Mazare"

ro

13 Mar, 2010 03:30 6878 Marime text
deschidere.jpgDecebal Făgădău a ajuns viceprimar după plecarea lui Nicolae Nemirschi la ministerul mediului. Venea din postura de director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi nu se făcuse remarcat foarte mult, din postura de consilier local.

Ba chiar, alura de „copil cuminte" a lui Făgădău l-a plasat întotdeauna departe de cercurile de influenţă din politica locală. Membru al PSD, actualul viceprimar, coleg de funcţie cu Gabi Stan, nu face afaceri, nu iese în cluburi, nu are o viaţă mondenă asemenea şefului şi colegului său. Evident, discrepanţa de imagine dintre cei trei a ridicat mari semne de întrebare: cum a ajuns Decebal Făgădău la conducerea Constanţei alături de Radu Mazăre, fiind binecunoscut faptul că toţi cei pe care edilul şi-i aduce aproape au avut sau au în continuare o legătură şi cu afacerile sale. Un exemplu este chiar viceprimarul Gabriel Marius Stan care, la un moment dat, a fost implicat în firmele familiei Mazăre, Nisipuri SA şi APV Media Turism SA. În ciuda aparenţelor, şi Făgădău are o legătură cu lumea afaceristică a lui Radu Mazăre. Registrul Comerţului ne arată că tatăl vicelui, Vasile Făgădău este cenzor în două societăţi cu... renume: Mobitom SA şi Sigma Trading SA. În prima dintre societăţi apar SC Five Holding SA şi o listă de acţionari, iar administratori sunt Gheorghe Oancea, Valentin Boroş şi David Şisu. Nu trebuie să uităm că Mobitom se află pe lista „muşteriilor" în ceea ce priveşte licitaţiile câştigate la Consiliul Judeţean Constanţa şi la Primărie. Făgădău senior împarte postura de cenzor la Mobitom cu alte persoane cu nume sonore: Sorina-Gina Hortolomei Moscu, Mihaela Marinescu şi Elena Enache. Trecem la Sigma Trading şi dăm peste grei: Nicolae Moga, Sorin gabriel Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, Mihail Cârciog, Mihai Mazăre, Radu Ştefan Mazăre şi, din nou, SC Five Holding SA.

fagadau_-_decebal_fagadau_001.jpgFiul nu le are cu afacerile

Firma este administrată, potrivit RECOM, de Mihai Mazăre şi îi are ca cenzori pe Vasile Făgădău, pe Alina Irina Iosif şi pe Nicolae Moga. Dacă tatăl este implicat în afaceri de... top, fiul nu a avut chiar atât de mult spor în business. Monitorul oficial 0860 din 2001 ne arată actul de înfiinţare al SC Infinity Invest Group SRL, cu sediul social pe bd. Tomis, nr. 346, bl. TAV 3, sc A, et. 1, ap. 6, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 18988 din 23.07.1997, avându-i ca fondatori pe Sunan Omer şi pe Decebal Făgădău. Societatea, care acum este radiată, avea ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în magazine specializate. Doi ani mai târziu, Făgădău apare printre fondatorii SC Lumiere Chance SRL, cu sediul social pe str. Sălciilor ne. 21, bl. 94, sc. A, et. 4, ap. 19, alături de Adrian Dinu, Traian Avramiuc, Marius Teodor Fătu, George Daniel Vişan (consilier local PSD) şi Sunan Omer. Acum, la şapte ani de la înfiinţare, firma mai are un singur asociat, pe Omer, şi se află în întrerupere temporară de activitate. Precizăm că am încercat să îl contactăm telefonic pe viceprimarul Decebal Făgădău, însă nu am reuşit. Însă, acesta a trimis un sms prin care s-a scuzat că nu poate să discute pentru că este ocupat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii