Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:21 23 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt directori care au tablete, dar nu le dau elevilor!”

ro

25 Nov, 2020 00:00 2080 Marime text

 
Ieri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a lansat licitația publică pentru achiziționarea a 160 de laptopuri (valoare totală 343.200 lei) și 110 pachete constând în tablă și proiector (valoare de 532.400 lei).
 
Recent, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai afirma că ultima achiziție a constat în 170 de tablete care deja au fost distribuite elevilor, iar Monica Anisie, ministrul Educației, a comunicat că până la sfârșitul lunii noiembrie vor ajunge la Constanța și tabletele achiziționate prin programul „Școala de acasă”.
 
„Am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean Constanța, care s-a arătat interesat să scrie cerere de finanțare pentru elevii cu cerințe educaționale speciale”, declara prof. Sorin Mihai, adăugând că din cele 500 de unități de învățământ existente în județul Constanța, numai pentru nouă, de fapt trei cu personalitate juridică, va scrie ISJ Constanța cereri de finanțare.
 
„Cu achizițiile pe care le vom face luna aceasta, cu siguranță se acoperă necesarul pe care ni l-au comunicat directorii. Sunt, totuși, anumite semne de întrebare legate de fluctuația numărului de tablete necesar. Raportările diferite din lunile aprilie-mai s-au repetat și în această perioadă de după începerea anului școlar”, afirmă același inspector general.
 
Mai grav, aveam să aflăm că unii directori dispun de tablete, dar nu le-au dat spre folosință directă. „Unii directori ne-au spus că pentru elevii care nu au dispozitive să le pună la dispoziție o tabletă a școlii. Păi, bineînțeles că acea tabletă trebuie dată elevului, printr-un proces verbal de predare-primire, din moment ce o ai în școală. Așadar, unii au tablete, dar nu le-au dat spre folosință elevilor. Aceste situații vreau să le verific și să le pun în vedere în ședințele pe care le voi avea cu directorii și inspectorii”, declara prof. Sorin Mihai.
 
Pe de altă parte, unitățile de învățământ și primăriile din județul Constanța vor scrie cereri de finanțare pentru unitățile de învățământ aflate în administrare, prin OUG 144, astfel încât se vor asigura pentru toți elevii dispozitive. Cu excepția a trei primării, pentru ale căror unități de învățământ va scrie proiectele Inspectoratul Școlar Județean.
 
Conform ultimei raportări nominale a elevilor care nu dețin dispozitive electronice - și pentru care se organizează activități de învățare prin alte mijloace/ metode - s-a evidențiat faptul că în județul Constanța există numai 5.371 elevi cărora le este necesar un asemenea dispozitiv. Dacă stăm să ne reamintim că ministerul a promis că va trimite 5.689 de tablete la Constanța, începe să dea cu plus?
 

În ceea ce privește conexiunea la internet, din totalul unităților de învățământ care nu dispuneau de această facilitate, majoritatea erau grădinițe. „În ceea ce privește activitățile care se derulează în grădinițe, acestea au statut special, stabilit prin ghid. Noi încercăm și în ceea ce privește grădinițele să asigurăm activitatea pe o platformă educațională, doar că nu este obligatorie, avându-se în vedere statutul preșcolarilor și faptul că în această perioadă comunicarea se face cu precădere prin intermediul părinților, care pot să gestioneze situația și să sprijine instruirea copiilor”, a mai precizat inspectorul general.
 
Citește și:

Conform statisticii ISJ Constanța 11 unități de învățământ din județul Constanța nu au conexiune la internet
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii