Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:29 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL Constanţa explică „execuţiile“ interne ale consilierilor Rezeanu şi Căliminte

ro

16 Jun, 2017 00:00 2569 Marime text
După ce au fost urecheaţi prin presă de consilierii excluşi, în aceeaşi manieră ca execuţia Guvernului Grindeanu în Comitetul Executiv Naţional al PSD, cei din conducerea BPJ al PNL Constanţa resping, prin intermediul unui comunicat de presă, „toate acuzaţiile venite din partea membrilor excluşi în mod perfect statutar din partid“. Menţionăm că aleşii locali au vorbit chiar despre posibile fapte de natură penală reţinute în seama unor lideri liberali.
 
Partidul Naţional Liberal, se arată în comunicatul transmis redacţiei, „are un singur interes faţă de preluarea Stadionului Farul de către autorităţile locale: salvarea unui simbol al sportului constănţean de degradarea continuă în care a fost menţinut de către administratorii total iresponsabili“.
 
În continuare, conducerea Biroului Permanent Judeţean explică de ce a votat PNL pentru preluarea stadionului în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa. „CJC are capacitatea să atragă investiţii în acest obiectiv sportiv. Există reţete de succes în atragerea fondurilor europene care pot funcţiona foarte bine şi în acest caz. Stadionul Farul şi întreaga bază sportivă pot să ajute la promovarea sportului în tot judeţul, la crearea unei infrastructuri administrate la nivel judeţean de care să se folosească tinerii sportivi constănţeni, din judeţ, din municipiu, de oriunde. Nu suntem de acord cu politizarea excesivă a acestui subiect. FC Viitorul a găsit sprijin şi resurse în judeţul Constanţa pentru a forma o echipă de campioni, nicidecum în municipiu“.
 
Undeva pe la mijlocul comunicatului de presă, sunt inserate şi motivele reale pentru care PNL Constanţa a decis (prin vot) excluderea celor doi consilieri locali care au votat împotriva colegilor de partid. „Romeo Rezeanu şi Horia Căliminte au dat dovadă de lipsă de respect faţă de colegii liberali. Nu au respectat o decizie la care am ajuns în urma unor dezbateri, concretizată prin vot. A se reţine că au votat împotriva majorităţii colegilor, nu împotriva dorinţei sau voinţei unui om, aşa cum eronat comunică cei doi în prezent. Horia Căliminte nu şi-a respectat nici măcar cuvântul dat în şedinţa de armonizare. Acesta s-a exprimat prin vot împotriva preluării stadionului de către municipalitate, urmând ca ulterior să facă altceva decât a promis. Romeo Rezeanu s-a detaşat total de PNL Constanţa, aruncând cu noroi în numele partidului şi în colegii de organizaţie. Drept dovadă, acelaşi comportament şi-l menţine şi după pierderea calităţii de membru. Din motive parţial diferite, cei doi foşti liberali au fost excluşi din partid, în urma unor decizii luate succesiv, prin vot, de două foruri politice superioare diferite: Biroul Politic Local şi Biroul Politic Judeţean ale PNL“.
 
Referitor la acuzele „deplasate“ pe care cei doi foşti membri le lansează în spaţiul public, se fac următoarele precizări: „În momentul în care peste 70 de oameni votează ca tu să nu mai faci parte din echipă, devine evident că nu eşti exclus pentru că aşa vrea un singur om, ci pentru că nu poţi să dai dovadă de respect şi colegialitate. Cuplul Rezeanu - Căliminte recurge la atacuri la persoană, insulte şi calomnii pentru a încerca să justifice decizia de excludere luată de către un întreg partid în urma sfidărilor repetate ale celor doi. Reamintim faptul că nu există un partid la judeţ şi altul la municipiu. Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal este un corp unitar, un singur partid, şi va acţiona ca atare“.
  
Citeşte şi:
 
Doi consilieri locali şi un consilier judeţean au fost propuşi pentru excludere din PNL Constanţa. Ce a condus la această decizie. Ce spun consilierii propuşi spre excludere
 
Update. Excluderea celor trei consilieri votată în unanimitate în BPJ al PNL Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii