Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Coliş, de la Oyama Karate Constanţa Fiul poliţistului erou Aurelian Coliş face Karate Kyokushin şi a ieşit campion balcanic (galerie foto)

ro

21 Mar, 2018 00:00 11002 Marime text
Tinerii luptători de la Oyama Karate Constanţa au cucerit două medalii, iar de alte două ori s-au clasat în imediata vecinătate a podiumului la Campionatul Balcanic de Karate Kyokushin din Bulgaria
 
 
Dedicată copiilor, juniorilor şi seniorilor, întrecerea s-a desfăşurat la Kranevo, iar la ea au participat 250 de luptători. Clubul Oyama Karate din Constanţa a înscris în concurs trei sportivi şi o sportivă. La kumite, Petre Coliş a cucerit medalia de aur, devenind astfel campion balcanic, iar Sunni Mustafa s-a clasat pe locul patru. La kata, Edward Ruse a obţinut bronzul, iar Ruxandra Cristea a ocupat poziţia a patra.
 
„Sportivii noştri au evoluat foarte bine, obţinând rezultate valoroase. A fost o competiţie puternică, iar luptătorii de la Oyama Karate s-au ridicat la nivelul ei“, a declarat Marius Burlacu, cel care îi pregăteşte pe sportivii clubului constănţean, alături de Lidia Dobrin. În vârstă de 17 ani, Petre Coliş a obţinut titlul de campion al Balcanilor la juniori (16-17 ani), la categoria +80 kg. În finală, Petre l-a învins pe un luptător bulgar. Sunni Mustafa a concurat la copii 10-11 ani, la categoria -40 kg. Edward Ruse a cucerit bronzul la o categorie (12-13 ani) cu mulţi participanţi, iar Ruxandra Cristea a concurat la categoria 14-15 ani.
 

Vor concura şi la Campionatul European

 
„Competiţia a avut un nivel tehnic ridicat. Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele copiilor noştri. Balcaniada a fost un test în vederea Campionatului European de la Varna (19 - 20 mai a.c.), pe care sportivii de la Oyama Karate l-au trecut“, a declarat şi Lidia Dobrin. La Euro vor merge de la Oyama Karate cei patru care au evoluat la Balcaniadă plus alţi componenţi ai clubului.
 

„E în vârf de formă“

 
Petre Coliş face Karate Kyokushin la Oyama Karate din anul 2007, încă de la înfiinţarea clubului. De atunci şi până în prezent, Petre s-a pregătit doar sub îndrumarea lui Marius Burlacu şi a Lidiei Dobrin, cucerind numeroase medalii. Este campion naţional, iar în iulie 2017 a ocupat locul întâi la Cupa Mondială de la Braşov. Ulterior, în noiembrie 2017, a devenit vicecampion la Cupa Europei de la Bucureşti. Dintre sportivii care se pregătesc în prezent la Oyama Karate el e cel mai titrat. „Petre e un copil foarte bun, serios şi muncitor. E un sportiv tehnic şi are un spirit de luptător. E în vârf de formă, iar la Campionatul European sperăm să cucerească medalia de aur“, a mai precizat Lidia Dobrin.
 

Tragedia de pe Autostrada A4

 
De loc din Cumpăna şi elev la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa, Petre Coliş este fiul poliţistului erou Aurelian Coliş, din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, cel care, pe 3 august 2017, a intervenit pentru salvarea a trei persoane, victime ale unui grav accident rutier petrecut pe Autostrada A4 (sensul Ovidiu spre Agigea, în dreptul localităţii Cumpăna). Un autoturism cu numere de înmatriculare de Braşov a intrat atunci într-un parapet, iar acesta a străpuns caroseria maşinii. Cele două persoane care se aflau pe locurile din faţă (şoferul, antrenorul de fotbal de la CS Junior Braşov Imre Janko, şi soţia sa, Elena Janko) au fost rănite grav, iar ulterior femeia (care a ajuns la spital cu ambele picioare amputate) a decedat. În maşină era şi copilul celor doi, Luca, în vârstă de şase ani atunci, care a avut însă noroc, scăpând cu răni uşoare şi fiind externat la câteva zile după accident.
 

Propus pentru a fi desemnat „Poliţistul anului“

 
Primul ajuns la faţa locului a fost poliţistul Aurelian Coliş. Acesta a scos copilul din maşină şi l-a resuscitat. „Copilul se afla între banchetele autoturismului. Am procedat la extragerea copilului dintre banchete, l-am întins pe asfalt, i-am făcut resuscitare, pentru că nu avea aer. După, am luat o curea şi am improvizat un garou deoarece pierdeau foarte mult sânge. Dacă nu improvizam aceste garouri, cred că îi pierdeam pe amândoi“, a povestit poliţistul Aurelian Coliş, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa. În timp ce a acordat primul ajutor, Aurelian Coliş s-a rănit serios la mâna stângă. Gestul poliţistului a strâns în mediul online mii de aprecieri şi tot atâtea mesaje de susţinere. Mai mult, Aurelian Coliş a fost propus, tot în mediul online, pentru a fi desemnat „Poliţistul anului“ la Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Shihan Hitoshi Kiyama, invitat special la Eforie Sud Petre Coliş, de la Oyama Karate Constanţa, pe locul întâi la Cupa Mondială (galerie foto)

Centură neagră pentru Alex Filip, din Constanţa Legendarul Francisco Filho şi-a antrenat luptătorii pe malul mării (galerie foto)

Luptătorii de la Oyama Karate Constanţa, 14 medalii la Cupa Budo Master (galerie foto)

Luptătorii Matei Doreanu şi Robert Fătu, de la Oyama Karate, pe podium la Openul Moldovei (galerie foto)

CS Oyama Karate, de 16 ori pe podium la Cupa Budo Best (galerie foto + video)

Marius Burlacu - „Curaj, onoare şi devotament“ Luptătorii de la Oyama Karate, 11 medalii la Cupa Kyokushin Revolution (galerie foto)

Poliţist-erou. Coliş Aurelian este poliţistul care a ajuns primul la cumplitul accident de pe autostrada A4 (galerie foto+video)

Majoritatea participanţilor la sondaj cred că Aurelian Coliş ar trebui să fie desemnat „Poliţistul anului“ pentru modul în care a intervenit la accidentul de pe A4
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii