Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Palatul Copiilor din Constanța, lăsat în paragină, de autorități. Petiție pentru stoparea degradării complexului

ro

02 Jun, 2020 00:00 4266 Marime text
  • 5000 de constănțeni au semnat o petiție pentru stoparea degradării Palatului Copiilor din Constanța
  • Complexul  de 12 hectare a lăsat în paragină, atât de autoritățile centrale cât și de cele locale
  • De ani buni, Ministerul Educației, care este administratorul acestui loc, să nu mai aloce fonduri pentru modernizarea sau cel puțin pentru întreținerea bazei pentru copiii din Constanța
 
Organizația Județeană a PLUS Constanța atrage atenția autorităților locale să intervină de urgență pentru a stopa degradarea Palatului Copiilor din Constanța. În acest sens, a fost inițiată o petiție care a fost semnată de aproape 5.000 de cetățeni.
 
La 52 de ani de la inaugurare, Palatul Copiilor din Constanța, cunoscut și sub denumirea de Clubul elevilor sau fostul Parc al Pionierilor, este un complex de 12 hectare lăsat în paragină, atât de autoritățile centrale cât și de cele locale.
În acest loc, generații întregi de copii au învățat electronică, chimie, pictură, au învățat să cânte și să danseze, să joace teatru sau baschet, să înoate sau să joace tenis, cu alte cuvinte, să-și descopere pasiunile.
Nepăsarea autorităților a făcut ca de ani buni, Ministerul Educației, care este administratorul acestui loc, să nu mai aloce fonduri pentru modernizarea sau cel puțin pentru întreținerea bazei în care copiii constănțenilor desfășoară activități extra-curriculare fără ca părinții să fie nevoiți să scoată o groază de bani din buzunare.
Terenurile de fotbal sunt invadate de buruieni și pare că mingea nu a mai fost bătută pe aici de o vreme bună, din fosta pistă de karting au rămas doar câteva cauciucuri aruncate alandala iar mesele din piatră, vopsite atent în pătrate albe și negre, pe care micii școlari învățau odată tainele șahului, au fost sfărâmate de timp și nepăsare. Totul pare abandonat iar soluțiile nu vin de nicăieri.
“Autoritățile locale – Primăria, Consiliul local și Consiliul Județean – conduse de PSD și aliații lor, au văzut acest loc ca pe unul pe care să îl exploateze imobiliar, nu ca pe un loc care să reprezinte bucuria copiilor noștri.
De aceea, fără a ridica nici un deget, l-au lăsat să se degradeze, făcând doar demersuri pentru a îl lua în administrare, pentru a fi ulterior vândut rechinilor imobiliari, așa cum au fost înstrăinate și suprafețe importante din Parcul Tăbăcărie”, susține organizația Județeană a PLUS Constanța.
Reprezenanții PLUS Constanța anunță că se vor lupta pentru a reda acest loc copiilor Constanței.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 02 Jun, 2020 15:33 Tocmai se lauda un tip numit cazanciuc ca de 30 ani partidul lui a promovat cultura ....