Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalist şi businessman sau şi viaţa bate emisiunea Portret cu cătuşe Ce i-a legat pe Marius Fătu şi Simion Nikitas la instanţă!

ro

18 Feb, 2012 02:32 4495 Marime text
01_legati_fatu_nikita.jpgUnul considerat afacerist de succes, celălalt mai mult sau mai puţin un „nume" al presei locale, în anii trecuţi, Adrian Nikitas Simion şi Marius Fătu au avut ieri destine comune, cel puţin până la un punct. Aduşi împreună cu duba Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Simion şi Fătu au venit legaţi la instanţa de judecată, împărţind acelaşi rând de cătuşe.

Imagini rare ieri dimineaţă la Tribunalul Constanţa. Unde te duce viaţa: doi oameni până mai ieri consideraţi eventuali stâlpi ai societăţii, presupus a fi respectabili până în măduva oaselor, s-au reunit iniţial în Arestul IPJ Constanţa, iar apoi în beciurile instanţei de judecată. Adică, exact ca în emisiunile pe care Marius Fătu le realiza la TV Neptun sub genericul Portret cu cătuşe. Unul acuzat de şantaj şi abuz contra intereselor publice, iar celălalt de falsificare de monedă şi alte valori, Simion şi Fătu au împărţit acelaşi destin, timp de câteva ore cel puţin. Citaţi la instanţă pentru a se discuta în cazul lui Simion recursul privind emiterea mandatului de arestare preventivă, iar în cazul lui Fătu propunerea de arestare preventivă, cei doi suspecţi au fost escortaţi la instanţă în jurul orei 10.00. Imagini mai degrabă rare, Simion şi Fătu au coborât împreună din duba Poliţiei, legaţi cu acelaşi rând de cătuşe şi fiind, deopotrivă, ţintă a camerelor de filmat şi a aparatelor foto. Atâta doar că destinele celor doi s-au despărţit în jurul după-amiezei, iar fostul jurnalist Marius Fătu a părăsit beciul instanţei, dat fiind că îi expirase ordonanţa de reţinere valabilă 24 de ore. Ulterior, judecătorii au decis ca Fătu să fie oricum cercetat în libertate cu interdicţia de a părăsi ţara. Spre deosebire de colegul de cătuşe, Nikitas Simion, afaceristul din Mangalia, a fost nevoit să aştepte ore întregi până i-a venit rândul la proces şi alte zeci de minute până s-a dat soluţia. Totuşi, când soluţia a venit în cele din urmă, i-a fost favorabilă: judecătorii au decis să fie cercetat în stare de libertate şi fără interdicţii. Astfel, în timp ce hotărârea lui Fătu poate fi atacată în recurs, iar fostul jurnalist riscă încă arestul, Simion este de ieri seară în libertate, definitiv.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii