Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hagi, despre brandul Farul Constanța, licența UEFA și noul stadion. „Lucrurile sunt clare ca bună ziua!“ (GALERIE FOTO)

ro

09 Dec, 2022 00:00 11844 Marime text

 
  • Hagi a avut mai multe nemulțumiri cu ocazia partidei Farul - CFR Cluj.
  • Managerul tehnic al Farului și acționar al FCV Farul a subliniat că gruparea de pe litoral e una solidă din punct de vedere administrativ și organizatoric, dar și sub aspectul infrastructurii. 
  • „Regele“ așteaptă acum să se construiască noul stadion de la Constanța, un obiectiv sportiv pentru oraș.
 
Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului Constanța, cere mai mult respect pentru echipa de pe litoral. „Regele“ a avut această luare de poziție cu ocazia meciului cu CFR Cluj, de la Ovidiu, contând pentru Cupa României.
 
Hagi a fost nemulțumit de modul, insuficient, în care a fost prefațată partida, care a opus primele două clasate din Superligă, CFR Cluj fiind și campioana României din ultimii cinci ani. Apoi, în timpul meciului, Farul a avut un om, Andrei Borza, eliminat în minutul 3, Hagi contestând cartonașul roșu. Nu în ultimul rând, la flash interviurile de după partidă, „Regele“ a fost nemulțumit că de la Farul nu a fost chemat încă un jucător să vorbească despre partidă.  
 
„Farul vinde mai mult ca oricare“
 
„Sunt chestii de bun simț și de respect. Respectați Farul! Vă zic public. Cel puțin cât sunt eu pe bancă. Că Farul vinde mai mult ca oricare. Și are branduri. Mari! Președinți, vicepreședinți, directori sportivi, toți foști mari fotbaliști. Au jucat la nivelul cel mai mare. Chiar așa ne ascundeți, ne puneți la colț? A ieșit o știre mică. Litigiu! Parcă suntem noi de vină că unii gândesc nu știu ce!“, a spus Gică Hagi, referindu-se la faptul că Administrația de Licențiere a Federației Române de Fotbal nu i-a acordat Farului licența UEFA, necesară pentru a putea evolua în ediția 2022/2023 a cupelor europene. Decizia a fost contestată însă de clubul de pe litoral la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, așteptându-se decizia.  
 
„Sper să nu vină cineva să ne dezbine“
 
„Noi am făcut un lucru chiar mare la Constanța, să unești într-o perioadă în care toți se dezbină. Ne-au dezbinat pe toți, au rupt echipele în patru, în două, în trei, în șapte. Și Dinamo, și Steaua. Totul dărâmat! Desființat! Și aici a fost desființat. Și a venit o zi în care am vrut să facem ceva bun. Am luat o siglă, un brand, un nume mare. Nu ați vrut toți constănțenii asta? Și atunci ce am făcut noi, tată, de chiar așa… Nu am făcut nimic, din contră, am făcut un lucru mare. Sper să nu vină cineva să ne dezbine pentru că în România e posibil orice. Cum Ajax a făcut în 1965, scrieți și trimite-ți-o unde trebuie! Când m-am născut eu. În 1965, s-a unit FC Amsterdam cu Ajax Amsterdam. Și n-au fost suspendați! Cei care s-au dus să ne apere au pus probabil și aceasta. Am respectat orice, tot! Am văzut că se insistă, se dau cotite. Mai puțin noi, cei din Constanța, să nu ne bucurăm, în rest să se bucure toți. Nu știu ce se va întâmpla, vom vedea, dar chiar așa? Scuzați-mă, dar lucrurile sunt clare ca bună ziua! Am luat doar un brand, suntem aceeași societate. Subsemnatul am cumpărat un brand, o siglă, o tradiție și am pus-o lângă clubul vechi. Și avem totul noi. Dar știți de ce? Pentru că Farul m-a format pe mine, iar noi vrem să fie o singură echipă și o un singur brand. A venit momentul ca la Constanța să facem ceva mare. Cine nu dorește aceasta? Cine ne împiedică? Cine ne bagă virgulă și toate?“, s-a întrebat Hagi.     
 
„Vom merge înainte“
 
Managerul tehnic al Farului și acționar al FCV Farul a subliniat că gruparea de pe litoral e una solidă din punct de vedere administrativ și organizatoric, dar și sub aspectul infrastructurii. 
 
„Atenție, suntem societatea care a ieșit cel mai bine la licență până acum. Clubul nu are datorii. Și-a făcut investițiile lui, el deține tot. Privat! Deține tot! N-a venit Hagi să împrumute clubul, iar mâine să-l dea pe nu știu unde. Nu, nu! Hagi are doar acțiuni. Dacă are profit, își ia bani, dacă nu, nu. E făcut cum trebuie, are patrimoniu, tot, e al lui. Stadion, bază sportivă. Suntem singurul club care avem stadionul nostru. Jucăm în Divizia A și în cupele europene am jucat aici. Investiții personale! Ne-am dorit cu toții să rămână o singură echipă, un singur brand, de ce să nu rămână așa? Poate să vină orice, noi vom merge înainte. Pe drumul pe care am plecat sper să vină toată lumea cu mine. Să facă din Farul o echipă puternică. Merită, întrucât Constanța e un oraș puternic. Chiar dacă ne împiedică mulți. Ce vrem noi nu se face de pe azi pe mâine, ci în timp. Vom construi o echipă cu o mentalitate de învingător. Ce are CFR și o vedeți cu toții, bravo, trebuie să-i aplaudăm. Sunt exemplu pentru noi și vrem și noi să ajungem așa. Eu nu sunt milionar sau miliardar. Ce am avut am băgat la fotbal. Ce mi-a dat fotbalul am băgat înapoi. Și stați liniștiți, într-o bună zi vor veni și acei parteneri lângă mine. Atunci vom deveni puternici și vom face o echipă ca lumea“, a punctat Hagi. 
 
„Până nu văd stadionul făcut, nu dorm bine noaptea“
        
„Regele“ așteaptă acum să se construiască noul stadion de la Constanța, un obiectiv sportiv pentru oraș. „Sper să se facă și stadionul, cu toate că s-a aprobat. Până nu îl văd făcut, în 2025, așa cum mi s-a promis, eu nu dorm bine noaptea. Trebuie să se facă, toată Constanța își dorește. De la București s-a dat aprobare, am înțeles. Păi, dacă toate sunt făcute, rămâne doar să vină firma care să-l construiască. Să avem și noi stadion cum au alții. Nu pentru mine, pentru oraș. Eu astăzi sunt, mâine nu mai sunt. Nu vreau să fie nimic al meu, eu voi rămâne cu numai 10% din acțiuni, vă zic public, pentru că atât pot. Restul vreau parteneri care să vină alături de mine și să facem performanță. Sper să nu vină cineva și să ne dezbine, să facă ceva, să strice tot. În România e posibil orice“, a menționat Gheorghe Hagi. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Hagi, nemulțumit după meciul Farul - CFR Cluj
„O regie făcută bine, cu targa. Se pare că deranjăm foarte tare“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii