Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul impresar al Alexandrei Stan şi fiul lui Nicolae Nemirschi îşi deschid afacere în staţiunea Mamaia Cum vor să facă bani Marcel Prodan şi Andrei Nemirschi

ro

08 May, 2014 00:00 7280 Marime text
Nici nu s-a uscat bine cerneala pe documentul Ordonanţei de Urgenţă care prevede că în staţiunea Mamaia se poate construi şi în plin sezon estival, că au şi apărut primii doritori de a-şi face de lucru printre şezlongurile turiştilor. Firma SC Maan Music Studio SRL, administrată de Marcel Prodan şi Andrei Nemirschi, va fi constructorul unui club nautic dispus pe trei nivele în staţiunea Mamaia. Marcel Prodan este nimeni altul decât fostul impresar al Alexandrei Stan, numele celor doi aflându-se vara trecută în centrul atenţiei. Oficial, problemele dintre Alexandra Stan şi managerul său, Vasile Marcel Prodan, au început la jumătatea lunii iunie 2013, când tânăra a anunţat că a fost bătută de impresar.

Atât Marcel Prodan cât şi societatea Maan Music Studio s-au aflat sub urmărire penală la 25 iunie 2013, atunci când DNA a anunţat că s-a început urmărirea penală faţă de Vasile Marcel Prodan, administrator al SC Maan Music Studio SRL, şi persoana juridică SC Maan Music Studio SRL, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de şantaj. În luna noiembrie însă Prodan a fost scos de sub urmărire penală. Ulterior, atât Marcel Prodan, cât şi Andrei Nemirschi, patronii Maan Music Studio SRL, s-au adresat instanţei de judecată sperând, cel mai probabil, că judecătorii o vor obliga pe renumita cântăreaţă să le achite o serie de drepturi de autor şi drepturi conexe. În urmă cu câteva săptămâni, potrivit surselor judiciare, magistraţii au respins atât acţiunea formulată de cei doi. Nemulţumiţi, patronii Maan Music Studio SRL au atacat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Constanţa.
Nu mai puţin celebru decât Marcel Prodan este şi co-asociatul său, Andrei Nemirschi, fiul fostului ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi. Acesta a fost, de altfel, apropiat al primarului Radu Mazăre, ocupând inclusiv funcţia de viceprimar al municipiului Constanţa. El nu s-a remarcat însă în cercul lui Mazăre, fiind la vremea aceea cunoscut mai degrabă drept un tehnocrat destul de discret, rămânând constant „omul din umbră“. Momentul său de „glorie“ a fost atunci când, în timpul guvernării PDL-PSD, timp de câteva luni, a ocupat fotoliul de ministru al Mediului.
Potrivit site-ului Primăriei Constanţa, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat“ (RAEDPP) Constanţa a solicitat pentru SC Maan Music Studio eliberarea certificatului de urbanism pentru „Construire club nautic P+2E, construire anexă P+1E, construire garaj auto parter şi împrejmuire teren. Investiţie realizată de SC Maan Music Studio SRL conform contractului de asociere nr. 2452/09.08.2006, act adiţional nr. 4715/07.11.2013“. În consecinţă, Primăria Constanţa a emis certificatul de urbanism nr.1089 din 06/05/2014, valabil timp de 24 de luni. Clubul nautic urmează să fie construit în staţiunea Mamaia, la nr. 101, potrivit detaliilor de pe portalul Primăriei.
Firma SC Maan Music Studio este înregistrată la registrul comerţului din martie 2009, sediul social fiind stabilit de asemenea în staţiunea Mamaia, la Vila nr. 25 (Vila Promesse). Andrei Nemirschi deţine 50% din firma SC Maan Music Studio SRL, iar Vasile Marcel Prodan este proprietarul celeilalte jumătăţi de părţi sociale, astfel explicându-se şi denumirea societăţii: MA(rcel) AN(drei).

Nemirschi şi Prodan au înfiinţat firma care are ca domeniu de activitate realizarea înregistrărilor audio şi a activităţilor de editare muzicală, însă până ca Alexandra Stan să aibă succes, nu s-au înregistrat rezultate financiare deosebite. În primul an de activitate, Maan Music Studio avea un singur angajat, o cifră de afaceri de 8.797 de lei şi pierderi de 2.158 de lei. În 2010, a crescut doar până la 18.412 lei, însă a înregistrat un profit net de 3.724 de lei, având tot un singur angajat. Din anul 2011, apar în rapoarte trei angajaţi, cifra de afaceri ajunge la 440.632 de lei şi este înregistrat un profit net de 209.001 lei. Alexandra Stan a fost un real fenomen, în vara lui 2011 ea aducându-le impresarilor ei venituri importante.
Oare firma de impresariat artistic care a lansat-o pe cântăreaţa Alexandra Stan îşi schimbă domeniul de activitate? Nu mai sunt rentabili artiştii, sau scandalul în care au apărut numele firmei şi ale celor doi asociaţi a avut drept consecinţă scăderea interesului artiştilor pentru firma deţinută de Nemirschi şi Prodan? Cum se face că tocmai o firmă în care este asociat fiul unui fost ministru şi viceprimar construieşte un club nautic în staţiunea Mamaia...?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii