Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta firmă a şefului Inspectoratului în Construcţii a închiriat o parte dintr-o stradă din Constanţa (fotografii incredibile)

ro

17 Mar, 2016 00:00 7543 Marime text
 
 
În urmă cu câteva zile, M.D., din Constanţa, şi-a manifestat public, pe un grup de pe Facebook, o dorinţă îndreptăţită în situaţia în care locurile de parcare sunt tot mai dificil de identificat şi, eventual, de închiriat. „Cum pot afla dacă patru locuri de parcare care sunt pe domeniul public, respectiv şosea, sunt legal obţinute? Menţionez că se află pe o stradă în plin centrul Constanţei şi aparţin unei singure adrese“, scria M.D., care ataşa şi două fotografii relevante.
 
O analiză a imaginilor avea să ne ducă la identificarea atât a adresei şi a străzii vizate, cât şi a unei serii de nereguli. Pornind de la modalitatea în care „proprietarul“ parcării multiple şi-a marcat zona închiriată şi până la faptul că acele locuri de parcare aparţin unei firme care, în decembrie anul trecut, a fost radiată.

Din ciclul… românul s-a născut şef

Cele două imagini postate de constănţean ne-au adus pe strada Panait Moşoiu nr. 19-21. Aici, aveam să constatăm că simţul proprietăţii se manifestă excesiv la unii concetăţeni. Asta pentru că locurile erau marcate cu var atât pe şosea, cât şi pe trotuar, pe stradă era pictat inclusiv semnul „oprire interzisă“, iar pe gardul zidit al imobilului de la acea adresă erau puse plăcuţe pe care se putea citi, printre altele, „Rezervat“. Cu alte cuvinte, să nu îndrăznească nimeni să se atingă de acele locuri de parcare situate pe domeniul public al municipalităţii.
 
Totul în contextul în care noul Cod Rutier, la capitolul IV - Semnalizarea rutieră, art. 30, stipulează: „(4) Mijloacele de semnalizare rutieră, precum şi alte dispozitive speciale de acest fel se asigură, se instalează şi se întreţin prin grija administratorului drumului public respectiv ori al căii ferate, după caz. Instalarea mijloacelor de semnalizare rutieră şi a dispozitivelor speciale se execută numai cu avizul prealabil al poliţiei rutiere.

(7) Se interzic:
a) amplasarea, în zona drumului public, de construcţii, panouri sau dispozitive ce pot fi confundate cu indicatoarele sau cu instalaţiile ce servesc la semnalizarea rutieră ori realizarea de amenajări sau alte obstacole care sunt de natură să limiteze vizibilitatea ori eficacitatea acestora, să stânjenească participanţii la trafic sau să le distragă atenţia, punând în pericol siguranţa circulaţiei.“

În concluzie, marcajele nu par a fi tocmai legale, pentru că nu poţi să te apuci să-ţi desenezi propriile marcaje pe o arteră publică.
Chiar şi directorul SC Confort Urban SRL, Viorel Farcaş, ne-a declarat că marcajele respective nu au ce căuta pe trotuar şi pe şosea, cu atât mai mult cu cât vorbim despre o stradă care nu este cu sens unic.

Cine este deţinătorul parcării multiple

Continuând să ne informăm, am aflat că parcarea multiplă „privată“ a apărut în timp, în baza unui contract de închiriere cu SC Confort Urban SRL Constanţa. „Contractul a demarat în anul 2012, pentru un singur loc de parcare, iar în 2014 s-au mai adăugat alte două locuri. Valoarea contractului este pe total suprafaţă închiriată. Metrul pătrat de parcare este închiriat cu 8 lei/mp/lunar fără TVA. Contractul în speţă este încheiat pe o suprafaţă de 34,5 mp (trei locuri), cu o valoare de 276 de lei/pe lună fără TVA“, ne-a declarat Lucia Andrei, şef Serviciu în cadrul SC Confort Urban SRL Constanţa.
 
Contractul respectiv a fost încheiat cu SC Professional Recruitment Services SRL, o firmă înfiinţată în decembrie 2003, dată la care avea sediul social pe strada Eliberării nr. 30, într-un apartament, ai cărei membri fondatori au fost Harry Michelle Boiagian (actualul şef al Inspectoratul Judeţean de Stat în Construcţii Constanţa), Gabriel Lucian Asanachescu, Marcela Simona Viziteu şi Liliana Nuţi Manole. Societatea avea ca domeniu principal de activitate „selecţia şi plasarea forţei de muncă“.
 
În anul 2008, firma respectivă şi-a mutat sediul social pe strada Panait Moşoiu nr. 19-21. Însă, în noiembrie 2015, potrivit sentinţei civile nr. 2725, Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, a dispus radierea SC Professional Recruitment Services SRL de la Registrul Comerţului. Decizia instanţei a survenit ca urmare a cererii de încheiere a procedurii insolvenţei formulate de lichidatorul judiciar al societăţii.
 
Interesant este faptul că în Tabelul preliminar de creanţe al SC Professional Recruitment Services SRL apare, alături de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa sau Congaz SA, şi SC Confort Urban SRL, care avea de recuperat suma de 1.550,80 de lei - „facturi conform contract“.
 
În contractul de închiriere dintre SC Confort Urban SRL Constanţa şi SC Professional Recruitment Services SRL, la capitolul VII - „Încetarea şi rezilierea contractului“, sunt menţionate situaţiile în care contractul încetează, cum ar fi: „În caz de dizolvare, lichidare, faliment a unei părţi“ (…) „în cazul în care chiriaşul nu îşi îndeplineşte una sau mai multe dintre obligaţiile contractuale“ (…) „dacă chiriaşul nu a achitat chiria două luni consecutive, contractul va fi reziliat de drept printr-o notificare comunicată chiriaşului (…) şi va fi încheiat proces-verbal de preluare a parcării de către Confort Urban SRL.“
 
De asemenea, trebuie menţionat şi un alt „amănunt“. La aceeaşi adresă, în martie 2014, figurează cu sediul social şi o altă societate comercială, IMRA Group SRL, care derulează activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă şi îi are ca asociaţi pe Harry Michelle Boiagian şi Lucian Gabriel Asanachescu. În iulie anul trecut, această firmă şi-a schimbat sediul social pe bulevardul Mamaia nr. 158.

„Nu mai avem parcările!“ vs. contract nereziliat

Contactat telefonic, Harry Boiagian, unul dintre asociaţii firmei radiate anul trecut, a făcut unele precizări interesante inclusiv pentru cei de la SC Confort Urban SRL Constanţa. „Clădirea în care au funcţionat unele firme la care apar ca asociat nu este a mea, ci a unei firme din Bucureşti. Situaţia privind marcarea locurilor de parcare nu o cunosc, dar pot să vă spun clar că nu am făcut noi marcajele. Cât priveşte continuarea contractului cu SC Confort Urban SRL Constanţa, dacă în august anul trecut aveam datorii de câteva luni, ne-am bazat pe faptul că, potrivit clauzelor contractuale, contractul era de drept reziliat. În prezent, nu mai există nicio firmă în care sunt asociat care să funcţioneze la acea adresă şi nu ne mai aparţine niciun loc de parcare de acolo“, ne-a declarat Harry Michelle Boiagian.
 
La rândul său, Lucia Andrei, şef Serviciu în cadrul SC Confort Urban SRL Constanţa, ne-a spus că acel contract mai este în vigoare. „Contractul nu a fost reziliat, este în vigoare. Noi nu urmărim situaţia firmelor (n.r. referire la faptul că societatea a fost radiată). Ar fi trebuit să ne anunţe. Reprezentanţii firmei au fost chemaţi pentru reziliere, situaţie ce presupune încheierea unui proces-verbal de predare a locurilor de parcare, dar nu s-a prezentat nimeni, deci nu s-a putut face rezilierea fără acel document. Doar facturarea a fost oprită. Vom trimite Corpul de Control al Primăriei pentru rezolvarea situaţiei“, ne-a declarat reprezentantul SC Confort Urban SRL Constanţa.
 
Demersul SC Confort Urban SRL, atât în sensul identificării „pictorului“, cât şi al rezilierii contractului, va fi dificil atâta timp cât SC Professional Recruitment Services SRL a fost radiată, iar imobilul de pe strada Panait Moşoiu nr. 19-21 aparţine unei firme din Bucureşti. Un lucru este cert: locuitorii din zonă pot parca liniştiţi pe locurile marcate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii