Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contre pe deciziile instanţelor Palaz - „CJC minte. Taxa de drum e suspendată"

ro

24 Nov, 2011 01:00 4997 Marime text
cap_1.jpgConsiliul Judeţean Constanţa a anunţat ieri, printr-o informare de presă, că Tribunalul Constanţa s-a pronunţat favorabil instituţiei judeţene în ceea ce priveşte dosarul nr. 12486/118/2011. Potrivit informării CJC, „instanţa a hotărât că tarifele şi taxele privind transporturile de persoane şi de marfă pe reţeaua de drumuri judeţene, adoptate conform HCJ nr. 5/2007 şi actualizate prin HCJ nr. 223/2008 sunt legale".

De menţionat că situaţia de conflict apărută între Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa a luat amploare imediat după ce prefectul Claudiu Palaz a atacat în instanţă hotărârea nr. 352/15.12.2010 adoptată de Consiliul Judeţean Constanţa în şedinţa din 15 decembrie 2010. Potrivit hotărârii 352, la momentul respectiv, CJC a decis aplicarea unor tarife suplimentare de utilizare a drumurilor judeţene pentru autovehiculele care depăşesc masa autorizată admisă şi dimensiunile maxime de gabarit. Prefectul a atacat această hotărâre, invocând faptul că aplicarea unei astfel de taxe pentru anul fiscal 2011 ar fi trebuit votată şi aprobată până la data de 01.07.2010. De altfel, imediat după ce prefectul a anunţat că a atacat în instanţă hotărârea nr. 352/15.12.2010, fiindu-i suspendate efectele, purtătorul de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, a dat un comunicat prin care precizează că „atacarea în instanţa de contencios administrativ de către Prefectura Constanţa a HCJ 352/2010 are efect suspensiv doar pentru prevederile hotărârii mai sus menţionate şi nu suspendă hotărârile anterioare. Cu alte cuvinte, sunt aplicabile tarifele, taxele şi taxele speciale prevăzute de HCJ 5/2007 actualizate prin HCJ 223/2008". În replică, prefectul Claudiu Palaz spunea atunci că hotărârea nouă, nr. 352/2010, este dată pentru că între timp legislaţia s-a modificat, iar celelalte hotărâri nu mai aveau bază legală.

Despre informarea de presă transmisă ieri de Consiliul Judeţean Constanţa, prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz spune că cei de la Consiliul Judeţean mint referitor la pronunţarea instanţei asupra celor două hotărâri de Consiliu Judeţean. „CJC minte. Instanţa s-a pronunţat parţial pe excepţie, nu pe fondul cauzei. Cetăţenii trebuie să ştie că taxele de drum sunt în continuare suspendate", a adăugat prefectul. Acesta a precizat că în cursul zilei de azi va da mai multe detalii în legătură cu situaţia mai sus amintită.

Şeful CJC le trimitea scrisori primarilor

prefectura_-_camioane.jpg

Reamintim faptul că, la finele lunii iulie, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, trimitea primăriilor din judeţ care au pe raza lor teritorială puncte de încasare a taxei de utilizare a drumurilor judeţene o adresă prin care le cerea să nu ia în seamă adresa transmisă de Instituţia Prefectului nr. 4413/19.07.2011 referitoare la neacordarea spijinului în privinţa colectării taxei pentru utilizarea drumurilor judeţene. Şeful CJC le cerea atunci primarilor să îi acorde sprijin pentru a încasa în continuare această taxă.

Consiliul Judeţean Constanţa a anunţat tot ieri că a sesizat organele competente în legătură cu abuzurile săvârşite de Prefectul judeţului Constanţa şi se va constitui parte civilă pentru recuperarea prejudiciului produs prin neîncasarea taxelor de drum judeţean.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii