Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Cum au ajuns să arate lucrările din cadrul proiectului din bani publici - “Orașul meu de mozaic”

ro

04 May, 2020 00:00 4024 Marime text


Anul trecut în luna august, în Constanța a fost demarat proiectul „Orașul meu din mozaic”. În cadrul proiectului  au fost realizate 21 de lucrări, de către fundația Metamorphosis a Universității „Ovidius“.
Primăria municipiului Constanța a finațat proiectul cu suma de 120.000 de lei, adică 1 miliard și 200 milioane lei vechi, plătiți pe lucrări de mozaic, de calitate îndoielnică, după cum susțin unii dintre constănțeni.

După numai o lună de la realizarea lor, adică în septembrie 2019, lucrările amplasate la intersecția străzii Pandurului cu șoseaua Mangaliei erau  pline de pete.
La acel moment, am fost curioși să aflăm cum pot fi întreținute aceste lucrări, având în vedere faptul că opinia publică nu cunoaște care sunt materialele din care au fost realizate. Am luat legătura cu coordonatorul proiectului, Ovidiu Felipov, artist plastic și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Felipov a precizat că în ceea ce privește soluțiile de întreținere a lucrărilor nu există recomandări clare, ci mai degrabă câteva interdicții de utilizare de compuși acizi care ar putea afecta smalțul mozaicurilor.

De pildă, lucrările de la intersecția străzii Pandurului cu șoseaua Mangaliei vor fi curățate cu un diluant mediu, a mai spus Ovidiu Felipov.
În opinia acestuia, dacă cele 21 de lucrări vor avea parte de un regim de întreținere corect, durata lor de viață poate fi îndelungată, în schimb, dacă vor fi folosite substanțe interzise, „mozaicurile nu vor rezista mai mult de 5-6 ani”.
Zilele acestea, Tinu B. din Constanța atrage atenția că  “montarea unor așa-zise mozaicuri pe trotuarele de la trecerile de pietoni sunt un kitsch, o porcărie inutilă și de prost gust, bani aruncați aiurea”. Unul dintre mozaicurile amplasate în municipiu arată pur și simplu jalnic, după ce a fost spart de cei care fac lucrări în oraș, mai scrie constățeanul, vezi secțiunea “foto”.

Sursa foto: Facebook

Citește și:


„Orașul meu din mozaic“ este, de fapt, din gresie. Cum arată după numai o lună lucrările de 120.000 de lei?! (galerie foto)

„Sunt clădiri care cad şi ei pun mozaic…“ Sondaj de opinie. Constănţeni nemulţumiţi de proiectul „Oraşul meu din Mozaic“, finanţat de Primăria Constanţa

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii