Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine – Noi vești de pe șantierul Cazinoului din Constanța Planșee noi peste grinzile lui Saligny! (galerie foto+video)

ro

16 Sep, 2020 00:00 4426 Marime text

 
La Cazinoul din Constanța, ne aflăm, în continuare în faza de decopertare, de scoatere a tencuielilor degradate, dar și de consolidare. După cum m-am mai exprimat, grinzile metalice secundare care țineau planșeele peste subsol au fost, și mai sunt, în cercetarea experților de rezistență pentru a se stabili cele mai bune soluții pentru fiecare zonă în parte.

Primele planșee care au fost decopertate au fost cele din zona anticamerei barului și barului (aici am numit fostele funcțiuni ale spațiilor respective). În aceste două zone s-a constatat că majoritatea grinzilor sunt extrem de corodate și nu mai pot rămâne. S-a constatat că grinzile mari, ale lui Saligny, se prezentau foarte bine și acestea au fost doar curățate prin sablare și vopsite.
În urma analizelor făcute de experții de rezistență, s-a luat măsura ca în anticamera care duce spre bar (unde sunt două grinzi ale lui Saligny) să nu se mai înlocuiască grinzile metalice secundare, ci să se cofreze și să se toarne două grinzi suplimentare de beton armat, peste care va fi realizat un planșeu din beton armat. Planșeele s-au executat deja, conform noii expertize și a noului proiect de cofrare, armare și betonare.

 

La fel s-a procedat și la planșeul peste subsol în zona fostului bar.

Decopertările au continuat și la planșeul dintre subsol și parter în zona fostului restaurant dinspre mare. Și aici se modifică acest planșeu, deoarece s-a constatat că există un procent însemnat de grinzi metalice secundare corodate, iar armătura dintre ele are zone degradate. Se vor scoate toate grinzile secundare metalice și armătura și se vor înlocui cu unele noi + armătura corespunzătoare pentru a fi turnată apoi placa de beton. Totodată, și aici s-a constatat de către experți faptul că grinzile lui Saligny (asemănătoare cu grinzile metalice folosite de el la Podul de la Cernavodă) care susțin grinzile secundare sunt impecabile. Ele doar s-au sablat și vopsit în culoarea gri.

Cât despre grinzile secundare – s-a luat decizia să le înlocuiasca. Cele noi vor fi identice că dimensiuni că celelalte însa mult mai performanțe (I200 protejate C5M, în termeni tehnici), vopsite în 3 straturi cu o vopsea specială care să reziste la mediul salin, la coroziuni.
Și betonul turnat peste aceste grinzi era carbonatat (degradat). Peste noile grinzi metalice  tot planșeul va fi armat, iar betonul hidrotehnic care fi turnat aici va fi de o marca superioară (Clasa C 35-45, în termeni tehnici), un beton foarte dens care va rezistă la cutremure de grad mare.

 
  
 
 
 
Urmează, în zilele următoare, să se decoperteze planșeul dintre subsol și parter  din zona holului principal și cel din jurul scării principale. După noi analize, și aici or să se dea soluții optime de rezolvare de către experți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii