Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa - statistici îngrijorătoare privind persoanele izolate din pricina Coronavirusului. Ce spune conducerea DSP

ro

11 Feb, 2020 00:00 3899 Marime text

Numărul de morţi din cauza virusului care a speriat o întreagă planetă creşte alarmant de la o zi la alta, şi nu doar în zona de foc, în regiunea Wuhan din China, ci şi pe alte continente. Desigur, cazurile sunt izolate în afara focarului, dar în creştere.


În România nu au fost confirmate infecţii cu Coronavirus, dar orice persoană care a avut contact cu o persoană infectată sau a tranzitat zonele infectate trebuie să intre într-o carantină şi să se elimine posibilitatea de răspândire a infecţiilor.


La Constanţa, 51 de persoane se află izolate la domiciliu, un număr ridicat pentru România, după cum a punctat Cristina Schipor, director al Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa. „Nu au simptome şi nu reprezintă un risc, ei fiind monitorizaţi, la ora actuală”, a transmis Cristina Schipor pentru ZIUA de Constanţa. Dacă persoanele izolate prezintă simptome, se preiau probe biologice şi se trimit la Institutul „Nicolae Balş“ din capitală, pentru a fi testate. În caz că este confirmat şi virusul periculos la o persoană, aceasta este mutată într-unul din centrele din ţară. Primele 10 persoane infectate vor fi tratate la Institutul de Medicină „Nicolae Balş”.


Medicul de familie sau reprezentantul DSP se află în permanentă discuţie cu persoanele izolate pentru raportul privind temperatura corpului şi alte posibile simptome.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii