Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:50 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care erau tarifele! Proxenetism dovedit la periferia Constanței. Clienți interceptați de procurori

ro

14 Oct, 2021 00:00 3246 Marime text

 
  • În doar câteva luni, fata a primit 63 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 33.200 lei, conform prevederilor art. 2 pct. 6 (atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, precum și îndemnul sau determinarea, în același scop, a unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte) din Legea nr. 61/1991R;
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța au soluționat în primă instanță un dosar de proxenetism, cauză în care una dintre „fetițele“ ce își desfășoară activitatea în zonele periferice ale municipiului Constanța s-a constituit parte civilă.
 
Inculpatul acestui dosar este un tânăr, din Constanța, acesta fiind acuzat că a determinat-o pe fată să practice prostituția, înlesnindu-i această activitate prin transportul cu autoturismul de la domiciliul comun către locurile în care aceasta își racola clienții, oferindu-i în același timp protecție și obținând în urma activităților desfășurate de aceasta foloase materiale (sume de bani).
 
Pentru că a recunoscut tot, inculpatul a fost condamnat doar la câteva luni de închisoare cu executare.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Detaliat
 
Bărbatul este acuzat, potrivit actului de sesizare a instanței, că, în perioada septembrie-noiembrie 2020, a înlesnit practicarea prostituției de către numita (...), constând în găzduirea acesteia în locuința sa din mun. Constanța, precum și prin transportarea către și din locurile unde aceasta practica prostituția, în scopul obținerii de foloase patrimoniale de pe urma acestor activități.
 
La unul dintre termenele de judecată, inculpatul a recunoscut în totalitate fapta reținută în sarcina sa prin rechizitoriu, prevalându-se de procedura recunoașterii învinuirii.
 

Conform proceselor-verbale de verificări și investigații întocmit reies următoarele:
 
- în perioada 01.01.2020 – 19.09.2020, numita (...) a fost legitimată de 78 ori în mun. Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu, Variantă, singură, în prezența altor persoane de sex femeiesc cunoscute pentru practicarea prostituției, cât și în prezența inculpatului.
 
- în perioada 01.01.2020 – 24.06.2020, numita (...) a fost legitimată de 6 ori drept pasager în două autoturisme (Citroen  (...) și Ford (...), de fiecare dată conducătorul autoturismelor fiind inculpatul.
 
Zeci de amenzi
 
-În perioada 01.01.2020 – 19.09.2020, numitei (...) i-au fost aplicate un număr de 63 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 33.200 lei, conform prevederilor art. 2 pct. 6 (atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, precum și îndemnul sau determinarea, în același scop, a unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte) din Legea nr. 61/1991R;
 
- în aceeași perioadă, inculpatul a fost legitimat și în prezența altor persoane de sex femeiesc cunoscute pentru practicarea prostituției.
 
Interceptări și filaj
 
Astfel, în baza informațiilor, au fost emise mai multe mandate de supraveghere tehnică constând în interceptarea convorbirilor telefonice și a comunicărilor de orice fel, localizarea terminalelor mobile și supravegherea video, audio sau prin fotografiere a inculpatului și a femeii.
 
Întrebare client – mesaj online - „How much do you charge and what are your service?„
 
Răspuns – „And for an hour it is 100 euros and i do everything normally and orally protected“
 
O nouă interceptare – octombrie 2020, la ora 21.00
 
Interceptarea a fost realizată în teren – bulevard Aurel Vlaicu
 
Răspuns - „E 50 oral, 70 normal, 100 combinat și totu-i protejat“.
 
„Mi-e frig ... Hai să mergem, mi-e frig. (...) Îmi este rău. Am rămas singură, mi-e frig“.
 
În urma activităților de supraveghere efectuate de către lucrătorii din cadrul Biroul de Supravegheri Operative, materializate în cuprinsul proceselor-verbale (...) a rezultat că activitățile ilegale se desfășurat preponderent pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța.
 
Așa cum precizam și mai sus, inculpatul a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare.
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Sursa: rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și
 
Proxenetism prin metoda seducţiei
Metoda „Lover boy“ aplicată cu succes la Constanța. Detalii exclusive din ancheta procurorilor

 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii