Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camere de luat vederi sau paznici în şcoli? Cum vede primarul Făgădău rezolvată problema siguranţei elevilor?

ro

16 Feb, 2018 00:00 4586 Marime text
Asociaţia Elevilor din Constanţa a cerut primarului şi Consiliului Local Municipal alocarea de bani pentru asigurarea pazei în unităţile şcolare din oraş. Elevii susţin că lipsa fondurilor, invocată anii trecuţi de către Primărie, nu mai stă în picioare, municipalitatea având un excedent bugetar de 300 de milioane de lei.
 
Până la sfârşitul anului şcolar în curs, municipalitatea va prezenta o soluţie pentru această problemă: fie vor fi achiziţionate sisteme video, fie vor fi angajaţi paznici.
„Mă preocupă foarte mult siguranţa copiilor. După ce vom avea poliţiştii locali angajaţi, după ce vom avea un studiu estimat al sistemului de supraveghere video, vom putea să luăm o decizie. Angajăm oameni sau sistemul de supraveghere şi un buton de panică care să cheme Poliţia Locală poate asigura siguranţa în şcoli? Din punct de vedere economic, nu-mi doresc ca municipiul Constanţa să genereze locuri de muncă doar în domeniul pazei, aş prefera mai degrabă să avem mai mulţi IT-işti. Or, din punctul acesta de vedere, nu putem lua niciun fel de decizie până la finele anului şcolar 2017-2018. Chiar dacă astăzi am fi alocat bani pentru un asemenea serviciu, imaginaţi-vă cât ar fi durat licitaţiile!“, a spus primarul Decebal Făgădău.
 
Totodată, edilul-şef a menţionat că intenţionează să organizeze o şedinţă cu directorii de unităţi şcolare pentru a afla exact care sunt problemele cu care se confruntă învăţământul constănţean, întâlnire în cadrul căreia va dori să cunoască şi relaţia dintre şcoală şi Consiliul Local.
 
Precizăm că toţi consilierii locali sunt membri în consiliile de administraţie ale unităţilor din reţeaua şcolară, însă puţini aleşi participă efectiv la şedinţe sau merg să se intereseze de situaţia şcolilor sau a liceelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii