Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul 2017 a fost adoptat. Finalizarea lucrărilor de infrastructură la podul Cernavodă, bugetată. Spitalul regional, în aer

ro

02 Feb, 2017 00:00 3145 Marime text
Guvernul a adoptat, marţi seară, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2017. Bugetul este construit cu încadrarea în limita de deficit bugetar de 3% din PIB şi asigură respectarea angajamentelor asumate de România în relaţia cu partenerii internaţionali privind alocarea a 2% din PIB bugetului MApN. Suma de 16,3 miliarde de lei, prevăzută pentru MApN, provine din alocări bugetare şi venituri proprii şi reprezintă o creştere cu 52% faţă de anul precedent.
 
Suma alocată investiţiilor în bugetul pentru 2017 este de 39,4 miliarde de lei, reprezentând 4,84% din PIB, cu 10 miliarde de lei mai mult decât anul trecut.
 
În cele ce urmează, vă prezentăm sinteza alocărilor de la bugetul de stat pe domeniile principale şi pe fiecare minister, inclusiv veniturile proprii, precum şi principalele obiective finanţate.

Sănătatea va primi 33,8 de miliarde de lei - 4,15% din PIB. La această sumă se adaugă 3,9 miliarde de lei, credite de angajament. Printre obiectivele finanţate: medicamente compensate şi gratuite, construcţia de spitale regionale şi dotarea fiecărui spital judeţean cu un tomograf (Constanţa nu se regăseşte oficial în lista pentru finanţare a noilor spitale regionale), vaccinuri pentru copii, dotarea a şapte spitale cu acceleratoare liniare pentru tratarea cancerului şi majorarea cu 15% a salariilor din sistemul sanitar.
 
Ministerul Transporturilor are în 2017 un buget de 13,76 miliarde de lei - 1,69% din PIB. Creditele de angajament totalizează 4,9 miliarde. Printre proiectele finanţate se regăseşte şi finalizarea lucrărilor de infrastructură la podurile Cernavodă şi Borcea - 37 de milioane de lei, dar şi asigurarea gratuităţii transportului CFR pentru studenţi.
 
Ministerul Turismului: 80 de milioane de lei. Printre obiective, dublarea alocării financiare pentru marketing şi promovare turistică a României şi a litoralului.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Statie Andreea-Felicia 17 Feb, 2017 17:08 Va rog din suflet as dori sa stiu cand se trimit vaccinurile pentru copilasi.Sunt numeroase boli care se vad si la televizor in care mor copii;sunt mama de fetita.Aceasta are 7 luni fara 2 zile si nu i-am mai facut vaccinul de 4 luni.Am ajuns la un punct in care sunt disperata intrucat nu pot gasi vaccin nici la medicul de familie ,nici la farmacii,iar bugetul pentru sanatate a fost alocat. Cred ca sanatatea este cea mai de pret avutie a unui om iar copilul meu merita acest drept .Va multumesc !