Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 4,5 milioane de lei Radiografia firmelor care au reabilitat Secția de Ginecologie din Spitalul Județean Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

04 May, 2022 00:00 2487 Marime text

 
  • Câștigătoarea licitației fost desemnată asocierea SC Mira Electro Com SRL&SC Hospital Technical Solutions SRL&SC Termo Logistic SRL&SC Elys Interdecor SRL, iar lucrările au fost demarate în luna septembrie 2021.
  • Valoarea proiectului este de 4.496.489,12 lei, iar banii provin atât de la Bugetul de stat la Ministerului Sănătății (3.386.381,10 lei), cât și de la bugetul Consiliului Județean Constanța (1.110.108,02 lei).
  • Despre Hospital Technical Solutions SRL s-a mai precizat că ar sta la baza denunțului din cazul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, acuzată de luare de mită.
 
 
Proiectul „Lucrări de modernizare Clinică Ostetrică Ginecologie – etaj 7“ a ajuns la final, iar Secția Clinică Obstetrică Ginecologie I este pregătită să își primească înapoi pacientele!
 
Oficial, inaugurarea a avut loc ieri, 03 mai 2022, iar la eveniment au participat: Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Ionuț Cornel Ionescu, managerul Spitalului Clinic Județean Constanța, Viorel Sorin Ciutureanu, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean Constanța, Liliana Tuță, medic-șef de secție în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și Vlad Iustin Tica, şeful Clinicii de Obstetrică - Ginecologie 1 din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.
 
Inițial, reabilitarea secției a început în anul 2016 atunci când Spitalul Clinic Județean de urgență Constanța a atribuit contractul lucrărilor de reabilitare. Tot atunci, activitatea secției a fost relocată, de la etajul 7, la etajul 9, într-o zonă tampon.
 
La scurt timp, lucrările au fost întrerupte, după o serie de verificări efectuate de Curtea de Conturi.  În 2019, contractul a fost din nou scos la licitație, dar nu s-a prezentat niciun ofertant.
 
Licitația a fost reluată în 2020, iar câștigătoare a fost desemnată Asocierea SC Mira Electro Com SRL&SC Hospital Technical Solutions SRL&SC Termo Logistic SRL&SC Elys Interdecor SRL, iar lucrările au fost demarate în luna septembrie 2021.
 
Secția clinică Ostetrică Ginecologie 1 se află la etajul 7 al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ocupă aproximativ 1700 mp și are în componență 45 de paturi distribuite în saloane cu 2 până la 5 locuri, toate dotate cu băi proprii.
 
Valoarea proiectului este de 4.496.489,12 lei, iar banii provin atât de la Bugetul de stat la Ministerului Sănătății (3.386.381,10 lei), cât și de la bugetul Consiliului Județean Constanța (1.110.108,02 lei).
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 03 mai 2022, SC Mira Electro Com SRL are sediul social în Constanţa, a fost fondată în 1997 și se ocupă de „lucrări de instalaţii electrice“.
 
Asociat unic și administrator al firmei este Mira Ionuţ Ciprian, care mai apare în SC Fresh Mobil Food SRL (dizolvare).
 
Potrivit Confidas.ro, compania Mira Electro Com SRL a încheiat 13 contracte de achiziții publice in valoare totală de 5.538.427,15 lei, iar printre autoritățile contractante se află: Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța, comuna Mihail Kogălniceanu, Serviciul Public de Asistență Socială Constanță și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei.
 
Așa cum arătam și mai sus, Mira Ionuţ Ciprian, asociat unic și administrator al Mira Electro Com SRL, mai apare și în SC Fresh Mobil Food SRL (dizolvare).
 
Potrivit Confidas.ro, Fresh Mobil Food SRL, cu sediul în Constanța și cu obiect de activitate „restaurante“, îi are ca asociați pe Ciocîrlău Dragoş, Dumitrescu Dragoş, Mira Ionuţ Ciprian și Stoica Mircea Augustin, fiecare deținând câte 25% din capitalul social.
 
Date financiare Mira Electro Com SRL 
 
2020
 
Cifra de afaceri: 904.814 lei
Cheltuieli: 873.302 lei
Profit net: 29.297 lei
Angajați: 6
 
Hospital Technical Solutions – aproape 300 de publice
 
SC Hospital Technical Solutions SRL are sediul social în Bucureşti, Sectorul 3, a fost fondată în 2018 și se ocupă de „alte lucrări de instalaţii pentru construcţii“.
 
Potrivit Confidas.ro, SC Hospital Technical Solutions SRL îi are ca asociați pe Schnaider Valentin, cu 85 % din capital, pe Dobrescu Gheorghe Aurel,
Neagoe Daniela Anca și pe Tîmpu Gheorghe, fiecare deținând câte 5% din capitalul social al firmei.
 
Schnaider Valentin este administratorul firmei.
 
Tot potrivit Confidas, compania Hospital Technical Solutions S.R.L. a încheiat 298 contracte de achiziții publice in valoare totală de 84.506.956,22 lei.
 
Printre autoritățile contractante se numără:
 
Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice - Sector 1  
Centrul Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie Copii Dr. Nicolae Robanescu        
Institutul Clinic Fundeni
Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare li și Transplant Târgu Mureș     
Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Bals“       
Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța    
Spitalul Clinic Judetean de Urgență Sf. Apostol Andrei 
Spitalul Județean de Urgență Tulcea.
 
Date financiare Hospital Technical Solutions
 
2020
 
Cifra de afaceri: 20.962.520 lei 
Cheltuieli: 30.427.673 lei 
Profit net: -5.794.411 lei
Angajați: 65
 
Despre societatea comercială Hospital Technical Solutions SRL s-a mai precizat, în presa națională, că ar sta la baza denunțului din cazul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății și fost manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, județul Maramureș.
 
În dosar, Sorina Pintea este suspectată de comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale).
 
Termo Logistic SRL
 
SCTermo Logistic SRL are sediul social în Mereni, județul Constanța, a fost fondată în anul 2007, se ocupă de „lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi de aer condiţionat“ și este controlată Petrică Nica, asociat unic.
 
Compania Termo Logistic SRL a încheiat 8 contracte de achiziții publice in valoare totală de 3.212.703,68 lei, printre autoritățile contractante fiind comuna Valu lui Traian, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei.
 
Date financiare
 
Cifra de afaceri: 2.734.966 lei
Cheltuieli: 2.973.276 lei
Profit net: -165.867 lei
Angajați: 17
 
Elys Interdecor SRL
 
SC Elys Interdecor SRL are sediul social în Constanţa, a fost fondată în 2009, și se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“.
 
Asociat unic este Liviu Marius Elias Bagiu, iar potrivit Confidas.ro, Elys Interdecor SRL a încheiat două contracte de achiziții publice în valoare totală de 6.984.928,09 lei, abmele cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei.
 
Date financiare Elys Interdecor
 
Cifra de afaceri: 3.452.568 lei 
Cheltuieli: 3.337.640 lei
Profit net: 753.754 lei 
Angajați: 28
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un primar și un fost primar din Constanța, trimiși în judecată de DNA! Dosarul se va rejudeca
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii