Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost atribuit contractul de execuție a spitalului modular din Constanța. Trebuie să fie gata în patru luni de la finalizarea proiectării. Ce asociere de firme se va ocupa de lucrări ? (DOCUMENT)

ro

02 Mar, 2023 00:00 3435 Marime text
  • Primăria Constanța a încheiat un acord contractual pentru achiziția publică de servicii de proiectare, execuție lucrări și dotări pentru obiectivul de investiții „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța
  • Execuția și finalizarea lucrărilor pentru spitalul modular vor costa 41.367.351,85, fără TVA
  • Contractul a fost atribuit Asocierii de firme formate din: Medicare Engineering SA, Med Q Clinexpert SRL, Vici Evolution SRL și CON-A Operations SRL
  • Modularul va asigura servicii medicale de imagistică cu CT și RMN, plus 50 de paturi de spitalizare continuă (dintre care 10 ATI)
  • Anul trecut, primarul Vergil Chițac anunțase că spitalul modular trebuie să fie amplasat și funcțional până la 31 decembrie 2022
 
 
Primăria Constanța a încheiat un acord contractual pentru achiziția publică de servicii de proiectare, execuție lucrări și dotări pentru obiectivul de investiții „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID- 19", cod SMIS 148271.

Potrivit contractului, vezi secțiunea „documente'', beneficiarul convine cu antreprenorul să plătească pentru execuția și finalizarea lucrărilor și remedierea oricăror eventuale defecțiuni ale lucrărilor suma de 41.367.351,85, fără TVA, reprezentând prețul contractului la termenele și conform modalităților stipulate în contract.  Contractul are o valabilitate de șase luni, dintre care două luni va dura proiectarea și alte patru execuția lucrărilor.

Contractul a fost atribuit Asocierii de firme formate din: Medicare Engineering SA cu sediul social în București, reprezentată prin Mugurel Stancu, în calitate de lider al asocierii, Med Q Clinexpert SRL cu sediul social în Ilfov, oraș Voluntari, Sat Pipera, reprezentată prin Ivanov-Voronenco Alexandru, Vici Evolution SRL cu sediul social în Ilfov, comuna Corbeanca, Sat Corbeanca, reprezentată prin Danciu Laura Florentina și CON-A Operations SRL cu sediul social în Sibiu, comuna Șelimbăr, sat Șelimbăr, reprezentată prin Adrian Oroș.
 
Medicare Engineering SA
 
Compania a fost înființată în 2022 și este deținută de Compenia Associates LTD. cu sediul în Cipru și Mugurel Stancu. Administrator este CDM Invest Expert SRL.

Stancu mai figurează ca acționar și în Medicare Technics SA.

Medicare Engineering SA nu figurează la Ministerul de Finanțe cu informații de bilanț depuse.
 
Med Q Clinexpert SRL

Cifra de afaceri a companiei a fost de 197.729,00 lei în anul 2021, cu un pierderi de 178,336.00 lei și un singur angajat în 2021.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 266,40%.

Firma a fost înființată în 2016 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 4669 - Comerț cu ridicata al altor mașini și echipamente.

Asociații și administratorii firmei sunt Alexandru Ivanov-Voronenco și Ana-Cătălina Matei.

Compania nu figurează cu alte contracte din achiziții publice.
 
Vici Evolution SRL
 
Cifra de afaceri a companiei a fost de 432.479 lei în anul 2021, cu un pierdere de 272.066 lei și cinci angajați în 2021.
Compania a fost înființată în 2020.

Asociat și administrator este Laura-Florentina Danciu.

Danciu mai administrează și Innova Integration SRL.

Compania figurează cu trei contracte din achiziții publice în valoare de 28.836.528 lei.
 
CON-A Operations SRL
 
CON-A Operations SRL are sediul social în Sibiu, se ocupă de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale“ și îi are ca asociați pe: Cona SRL, Bulboacă Mircea Vasile, Cristea Narcis Sorin, Oros Adrian, Croitorescu Maria, Ghilea Vasile Horaţiu și Maniţiu Constantin Cristian.

Compania CON-A Operations S.R.L. a încheiat două contracte de achiziții publice in valoare totală de 11.638.755,00 lei.

Cifra de afaceri a fost de 436,930,425.00 lei în anul 2021, cu un profit de 17,200,418.00 lei la 573 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 12.91%.
 
 
Contractul a fost semnat pe 22 februarie
 
Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat pe 22 februarie a.c., semnarea contractului pentru proiectarea și execuția noului spital modular din curtea actualului Spital Clinic de Boli Infecțioase.

Achiziția pentru „proiectare (PT+DTAC+DDE), execuție lucrări, furnizare aparatură medicală și dotări pentru creare spital modular pentru consolidarea capacitații medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19”, în valoare totală, estimată de 41,443.791,02 lei, fără TVA, adică 49.318.111, 31 lei, cu TVA (10.031.343,29 euro), a fost lansată în luna septembrie a anului 2022.

Modularul va asigura servicii medicale de imagistică cu CT și RMN, plus 50 de paturi de spitalizare continuă (dintre care 10 ATI).

Contractul de finanțare pentru construirea unui nou spital modular fusese semnat încă din noiembrie 2021.

 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Licitația a intrat în prelungiri dar echipa de proiect primește prime ! Modularul de la Infecțioase este încă în verificare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii