Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trafic de coşmar în Constanţa Autostrada Soarelui şi mai multe tronsoane de drumuri, blocate din cauza ninsorii şi a viscolului

ro

18 Jan, 2016 00:00 2303 Marime text


Circulaţia rutieră pe mai multe drumuri din judeţul Constanţa a fost închisă, ieri, din cauza ninsorii abundente şi a viscolului, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).
 
Mai multe tronsoane ale drumurilor din judeţ au fost blocate ieri, iar intervenţia utilajelor a fost îngreunată din cauza ninsorii şi a viscolului, precum şi a maşinilor rămase pe carosabil. „Utilajele înaintează foarte greu atât din cauza condiţiilor meteorologice, cât şi din cauza autoturismelor care blochează partea carosabilă“, potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“. Tronsoanele de drumuri comunale DC 61 Seimeni - Siliștea, DC 70 la intersecţia cu DN 2A Crişan şi DC 67 Ghindăreşti - Tichileşti au fost blocate. De asemenea, DJ 226B Pantelimon la intersecţia cu DN 2A a fost blocat. Potrivit ISU „Dobrogea“, în urma închiderii DN 22A din judeţul Tulcea, s-a luat măsura închiderii tronsoanelor de drum DN 22A limită cu judeţul Tulcea - Hârşova, DN 22 limită de judeţ Tulcea intersecţie DC86 Sibioara, DN 2A Hârşova - Mihail Kogălniceanu şi DN 3 Vama Ostrov - Băneasa.
 
„Menţionăm că utilajele vor acţiona în continuare pentru menţinerea carosabilului şi posibilitatea de a interveni în situaţii de urgenţă ce ar putea exista pe parcursul avertizării meteorologice în vigoare. În continuare, cele mai afectate zone sunt nordul, nord-estul şi sud-vestul judeţului, cele mai mari probleme fiind semnalate pe DN 22, DN 22A şi DN 2A. Autorităţile fac tot posibilul pentru deszăpezirea drumurilor şi asigurarea unor artere rutiere practicabile în condiţii de siguranţă“, potrivit ISU „Dobrogea“.
 
De asemenea, reprezentanţii ISU „Dobrogea“ avertizează: „Pe parcursul zilei, vremea se va înrăutăţi, motiv pentru care solicităm cetăţenilor să nu părăsească localităţile. Din cauza vântului foarte puternic, vizibilitatea este zero şi există riscul ca utilajele de deszăpezire să nu poată ajunge la autoturismele blocate în trafic“.
 
DJ 226 Năvodari - Mihai Viteazu a fost închis circulaţiei, ieri, începând cu ora 13.30, din cauza depunerilor de zăpadă şi a viscolului, informa ISU „Dobrogea“. Conform sursei citate, mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest drum judeţean.
 
DJ 226B din nord-estul judeţului Constanța a fost blocat din cauza depunerilor de zăpadă, iar în zona satului Gura Dobrogei o persoană a rămas blocată în trafic din cauza drumului înzăpezit, a anunţat ieri Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor din cadrul ISU „Dobrogea“.
 
De asemenea, tronsonul din E60 Mihail Kogalniceanu - Hârşova s-a închis începând cu ora 14.50.

Circulaţia pe A2, închisă

Circulaţia rutieră pe tronsonul de autostradă A2 a fost închisă, ieri, din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, informa CNADNR.
 
„CNADNR anunţă participanţii la trafic că, din cauza ninsorii şi a viscolului puternic, vizibilitatea pe Autostrada A2, între Drajna şi Feteşti, km 106+000 - km 143+400, este sub 25 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliţia Rutieră, pentru siguranţa participanţilor la trafic, a dispus închiderea circulaţiei pe acest tronson de autostradă începând cu ora 7.45“, au precizat reprezentanţii CNADNR.
 
31 de localităţi, fără curent electric
 
Ca urmare a condiţiilor meteo, ieri, până la ora 10.00, au rămas fără energie electrică 31 de localităţi rurale: Gârliciu, Ciobanu, Ghindăreşti, Castelu, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Ostrov, Cerchezu, Potârnichea, Hârşova, Băneasa, Canlia, Almalău, Buceag, Lipniţa, Coslugea, Mircea Vodă, Saligny, Nisipari, Nazarcea, Mihail Kogălniceanu, Mioriţa, Cogealac, Tariverde, Crucea, Topalu, Saraiu, Siriu, Gălbiori, Nicolae Bălcescu, Dorobanţu, din cauza avarierii a 16 reţele de medie tensiune.

Porturi închise

Manevrele de navigaţie şi operaţiunile de încărcare - descărcare a navelor la chei au fost suspendate în porturile maritime Constanţa, Midia şi Mangalia, precum şi tranzitul navelor pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, din cauza vântului care sufla cu viteză de până la 65 - 70 km/oră din sectorul nordic şi nord-estic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii