Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:50 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iarna paralizează traficul feroviar în Belgia. În Franţa este cod portocaliu de ninsoare

ro

27 Dec, 2014 23:31 1441 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau se deplasează pe teritoriul Belgiei că Institutul Regal Meteorologic a lansat un avertisment de cod portocaliu de zăpadă și gheață pe întreg teritoriul, aflat în vigoare până duminică, 28 decembrie 2014, la orele 18:00.

Din cauza condiţiilor meteorologice, care îngreunează circulaţia pe reţeaua feroviară olandeză, traficul feroviar între Belgia și Țările de Jos este întrerupt, fiind înregistrate întârzieri de până la o oră şi jumătate. Trenurile InterCity între Bruxelles-Midi și Amsterdam Central sunt, la rândul lor, direcţionate către Anvers. De asemenea, transportul  public poate fi perturbat, fiind posibilă circulaţia dificilă pe linia 166, între stațiile de tren  Bertrix și Paliseul din provincia Luxemburg.

Centrul regional de criză Valonia și poliția recomandă ca toți participanții la trafic să manifeste prudență.

Stratul de zăpadă va atinge 2 până la 5 cm în întreaga țară. Temperaturile vor fi negative în această noapte.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Franţei cu privire la atenţionarea emisă de către autorităţile franceze de cod portocaliu de ninsoare pentru 19 judeţe din estul Franţei (Ain, Aisne, Ardennes, Côte-d'Or, Doubs, Isère, Jura, Haute-Marne, Haute-Saône, Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle, Nord, Bas-Rhin, Savoie, Haute-Savoie, Territoire de Belfort, Vosges).
Astfel, pe numeroase autostrăzi şi drumuri naţionale din acest stat sunt înregistrate blocaje, existând riscul de înzăpezire sau de accidente.

Cetăţenii români  care intenţionează să călătorească în această zonă sunt sfătuiţi să îşi amâne voaiajul sau cei care se află deja pe teritoriul Franţei sunt sfătuiţi să înnopteze la cele mai apropiate hoteluri sau la centrele de cazare organizate de autorităţi, care se află în următoarele localităţi: Albertville, Bourg Saint-Maurice, La Bâthie, La Léchère, Aime, Moûtiers, Macôt La Plagne, Bellentre, Chambéry, Aix-les-Bains, Saint-Jean de Maurienne, Saint-Rémy de Maurienne.

Codul portocaliu este în vigoare până duminică, 28 decembrie 2014, ora 16:00.

Sursa foto: enational.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii