Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Națională a României la Muzeul de Artă Constanța. Ce surprize sunt pregătite pentru vizitatori

ro

26 Nov, 2021 12:23 2700 Marime text
Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională a României, invitându-vă la un periplu sinestezic în care coloritul și ritmul muzicii clasice se reunesc pentru a revela valori autentice ale specificului național românesc.

Potrivit unui comunicat al Muzeului de Artă Constanța, cu acest prilej, miercuri, 1 decembrie 2021, muzica clasică și arta vizuală se vor reuni în instituția de cultură constănțeană.

Prin intermediul unor capodopere artistice, semnate de maeștri precum Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Iosif Iser, Dimitrie Ghiață, Alexandru Phoebus, Rodica Maniu Mützner sau Ion Țuculescu, aflate în expoziția permanentă a muzeului de artă constănțean, și pe ritmurile creației muzicale camerale intitulată „Făurăria lui Brâncuși”, compusă de maestrul Viorel Munteanu, sub inspirația operelor marelui sculptor român Constantin Brâncuși, publicul iubitor de artă va putea pătrunde în cele mai intime resorturi ale spiritului autentic românesc. Ghidajul prin „făurăria” spiritului și valorilor specific naționale este realizat de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga.

Creația muzicală „Făurăria lui Brâncuși”, compusă special pentru violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, face parte din Proiectul „Music 4 All”, susținut de Secretariatul General al Guvernului României, în cadrul programului de proiecte dezvoltate de Serviciul pentru Dezvoltare Comunitară.
 

”Evenimentul este realizat de Muzeul de Artă Constanța, în colaborare cu Asociația Culturală Innovarte din București.
           
Înregistrarea realizată de cei doi muzicieni, violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, în spațiile muzeului de artă constănțean, în scenariul și regia producătorului Mihai Toma, va fi disponibilă publicului, în premieră, miercuri, 1 decembrie 2021, de la ora 10.00, pe conturile de Facebook ale instituției de artă constănțene și ale celor doi artiști. Difuzarea acestui eveniment cultural-artistic se va realiza doar on-line, urmare a situației epidemiologice cu care ne confruntăm” - transmit reprezentanții  Muzeului de Artă Constanța. 

 Sursa foto: Muzeul de Artă Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii