Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:57 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua lui Eminescu și Ziua Culturii Naționale, celebrate la Constanța

ro

10 Jan, 2017 00:00 1331 Marime text
Cu doar câteva zile înainte de ziua de naștere a lui Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889), declarată din 2010 (și) Zi a Culturii Naționale, cenaclul „Mihail Sadoveanu” din cadrul Cercului Militar Constanța organizează, în această săptămână, o întâlnire literară specială, prima din acest an. Evenimentul cultural este programat joi, 12 ianuarie, de la ora 17.00, la Muzeul Marinei Române.

„Începem anul întâlnirilor cenaclului cu cea pe care o dedicăm «Luceafărului» poeziei românești - Mihai Eminescu. Și, bineînțeles, Zilei Culturii Naționale”, spune moderatorul întâlnirii și coordonatorul cenaclului, Aurel Lăzăroiu. Cu acest prilej vor conferenția prof. univ. dr. Angelo Mitchievici și dr. Dorin Popescu.
„Marcăm și un debut în cenaclu, la secțiunea traducători: Taner Murat, care va prezenta «Luceafărul», în limba tătară. Momentul poetic (pe versurile inegalabilului copil din Botoșani) va fi susținut de către Ligia Stemate, iar momentul muzical (pe versuri de Eminescu dar și despre Eminescu), va fi susținut de către Laurențiu Marinescu.

Sursă foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii