Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilele Filmului Rus, la Constanța Cinefilii, cuceriți de „Moscova nu crede în lacrimi“, un film despre ambiție și perseverență (galerie foto)

ro

29 Jan, 2015 00:00 3431 Marime text
Ieri seara, cinefilii constănțenii s-au întâlnit cu personajele capodoperei rusești „Moscova nu crede în lacrimi“, film în regia lui Vladimir Menshov. Filmul a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin în 1981.
 
„Moscova nu crede în lacrimi“, dar crede în ambiție, în perseverență în reușită, este mesajul transmis de regizor. Filmul face parte din evenimentul Zilelor Filmului Rus, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor, și organizat de Consulatul General al Federaţiei Ruse la Constanţa şi de Reprezentanţa Agenţiei Federale de cooperare în domeniu umanitar şi cultural (Rossotrudnichestvo) în România, cu sprijinul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa şi al Direcţiei Judeţene a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor Constanţa.
 
Acțiunea din filmul de ieri seara are loc în capitala URSS, de la sfârșitul anilor 1950 până la sfârșitul anilor 1970. Filmul spune povestea a trei fete din provincie care vin la Moscova. Trei tinere din provincie venite în capitală, Katerina, Antonina şi Lyudmila, stau la un cămin muncitoresc. Katerina a pierdut examenul de admitere la facultate, modesta Antonia lucrează pe un şantier de construcţii şi urmează să se căsătorească cu Nikolai, iar Ludmila, plictisită de ideea unei vieţi mediocre, visează la o căsătorie cu un bărbat bogat. Întâlnirea, la o petrecere, cu Serghei, cunoscut hocheist, îi oferă prilejul de a-şi îndeplini visurile. În aceeaşi seară, Katerina îl cunoaşte pe Rudolf, un reporter, de care se îndragosteşte, dar căruia îi ascunde condiţia modestă. Când descoperă adevărul, acesta o părăseşte, deşi tânăra este însarcinată. După 20 de ani, doar Antonia pare fericită. Ludmila s-a despărţit, iar Katerina, devenită directoarea unui combinat, şi-a crescut singură fiica, acum studentă. În viaţa Katerinei apare o nouă iubire: Gheorghi. Dar şi de această dată va da greş, pentru că nu îndrăzneşte să-i mărturisească ce funcţie are. Un film despre vise, dorinţe, iubire şi deziluzii.
 
Programul festivalului, care marchează împlinirea a 90 de ani de la înființarea concernului cinematografic rus MOSFILM, cuprinde proiecţia următoarelor filme: „Imperiul dispărut“, în regia lui Karen Shakhnazarov - 29 ianuarie, ora 18.00, „Pescăruşul“, în regia lui Yuli Karasik - 30 ianuarie, ora 18.00, „Zilele Turbinilor“, în regia lui Vladimir Basov - 31 ianuarie, ora 18.00.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii