Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:06 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, la Universitatea „Ovidius“ „Ocolul Mării Negre în 90 de zile“, punct de plecare pentru o dezbatere

ro

21 Mar, 2017 19:34 1437 Marime text

       
Universitatea „Ovidius“ din Constanţa va găzdui, vineri, 24 martie, de la ora 12.00, un eveniment deosebit care va lua forma unei dezbateri prilejuită de cartea „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time“, semnată de jurnalista Sabina Fati și apărută, în 2016, la Editura Humanitas.

Evenimentul se va desfășura în Sala Senatului în prezența Sabinei Fati, alături de care se vor mai afla redactorul-șef al revistei Ligii Navale Române „Marea Noastră“, dr. Carmen Atanasiu, prozatorul, criticul literar și eseistul prof. univ. dr. Angelo Mitchievici de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius“, precum și prodecanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, lect. univ. dr. Daniel Citirigă.
 

Despre cartea „Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime-time“ și autoarea sa, Gabriel Liiceanu a scris: „Fac parte din categoria «conservatorilor» care mai cred încă în diferenţa dintre sexe. Aşa încât, în 2015, am spus despre Sabina Fati că, pentru călătoria de 15.000 de kilometri pe care a făcut-o singură, vreme de 80 de zile, pe Drumul Mătăsii, ar fi meritat premiul «femeia anului». Şi totuşi nu despre o simplă performanţă cu iz de eroism este vorba în cazul Sabinei Fati. Dacă şi-a pus viaţa în joc, cum, iată, după doi ani, o face din nou, să nu uităm că isprava ei se soldează cu un câştig enorm pentru noi toţi: din călătoria în jurul Mării Negre prin Ucraina, Rusia, Crimeea, Abhazia, Georgia, Turcia, Bulgaria şi România a rezultat o carte care ne ajută să ne limpezim istoria, geopolitica şi cultura lumii în care suntem aşezaţi. Să ne bucurăm de drumul pe care l-a bătut, ca să fim mai puţin ignoranţi“.Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citește și:

Jurnalista Sabina Fati, premiată pentru un blog susținut de Freedom House
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii