Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri, la Teatrul „Oleg Danovski“ Concert extraordinar cu artişti ai formaţiilor muzicale Radio, la Constanţa

ro

10 Feb, 2017 00:00 1826 Marime text
Se anunţă un concert simfonic deosebit la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“, vineri, în cea de-a zecea zi a lunii Făurar, de la ora 18.30, sub bagheta dirijorului Cristian Brâncuşi, de la Orchestra de Cameră Radio, având-o ca solistă pe violonista Cristina Anghelescu, despre care ziarul „Le Monde“ spunea că este „o româncă delicată, de un mişcător lirism“.
 
În programul concertului sunt incluse lucrări din repertoriul compozitorilor: Felix Mendelssohn-Bartholdy - Uvertura „Hebridele“, op. 26,  Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major şi Edvard Grieg - „Peer Gynt“, Suitele nr. 1 şi 2.  
 
Dirijor al Orchestrei de Cameră Radio România, din 1990, dirijorul Cristian Brâncuşi, născut la Târgu Jiu, a absolvit Universitatea de Muzică din Bucureşti, secţiile „Dirijat de orchestră“ şi „Compoziţie“. S-a perfecţionat în arta muzicii de înaltă clasă, urmând cursuri de măiestrie conduse de Igor Markevitch (Weimar - 1975), Witold Rowicky (Viena - 1976) şi Sergiu Celibidache (1978-1982), dar şi de Karl Osterreicher, de la Academia de Muzică şi Arte Frumoase din Viena (1976-1977). Acesta din urmă spunea despre dirijorul român: „Fără îndoială, Cristian Brâncuşi este perfect pregătit în toate domeniile muzicale. Se remarcă prin cunoştinţele despre lucrări şi stiluri, are o tehnică dirijorală foarte clară şi face o excelentă impresie în faţa orchestrei“.
 
Cristina Anghelescu a desluşit tainele viorii încă de la vârsta de şase ani, avându-l ca mentor pe tatăl său, violonistul Aurelian Anghelescu. Mai târziu, la Universitatea de Muzică Bucureşti, maestru avea să-i fie Ștefan Gheorghiu.
 
Solistă-concertistă a formaţiilor muzicale Radio, Cristina Anghelescu desfăşoară o bogată activitate muzicală, cântând în săli renumite, precum „Schauspielhaus“ din Berlin şi cu orchestre importante la Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra, Orchestrele Radio Helsinki şi Madrid, sub bagheta unor maeştri precum: Leif SegerstamJukka-Pekka Saraste şi Erich Bergel, fără a-i mai enumera pe reputaţii dirijori români.
 
De asemenea, violonista Cristina Anghelescu este laureată a numeroase concursuri internaţionale de mare dificultate, după cum se precizează în biografia sa prezentată pe site-ul dedicat Orchestrelor şi Corurilor Radio România.
 
Biletele pentru concertul simfonic de vineri, 10 februarie, au preţuri de 25, 30 şi 40 de lei. Elevii şi studenţii în grup organizat vor plăti pe un tichet 15 lei, iar pensionarii - 20 de lei.
 
Sursă foto: Facebook (Teatrul „Oleg Danovski“)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii