Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimul eveniment al lunii septembrie 2022, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

ro

26 Sep, 2022 12:35 1292 Marime text
Concert simfonic, foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” vă invită la ultimul eveniment al lunii septembrie 2022!
 
Concertul simfonic va avea loc vineri, 30 septembrie 2022, începând cu ora 19:00 în Sala Teatrului.
 

Dirijor FILIP FRANSEN Belgia

Filip Fransen (născut în Belgia 04-02-1974) a primit, la vârsta de 6 ani, primele lecții de muzică de la tatăl său. A studiat mai întâi pianul și mai târziu fagotul, la care a cântat în mai multe orchestre timp de mulți ani sub bagheta tatălui său. În 2015 a început să ia lecții de dirijor cu compozitorul și dirijorul Kevin Houben. A obținut diploma de dirijat de orchestră în mai 2019: Disertație cu analiză a operei La Pincesse jaune a lui Camille Saint-Saens și orchestrarea completă a uverturii tragice a lui J. Brahms (pentru orchestra formației simfonice).

În plus, sunt urmate mai multe cursuri de dirijat în întreaga lume pentru a obține din ce în ce mai multă experiență în repertoriul simfonic clasic. În timpul cursurilor de master, Filip a luat lecții de la dirijori și profesori eminenți din întreaga lume, inclusiv Kirk Trevor, Alim Shakh, John Farrer, Neil Thomson, Martin Sieghart și Lior Shambadal. A dirijat la Boulder Chamber Orchestra (Colorado, SUA), Berlin Sinfonietta (Germania), West Bohemian Symphony Orchestra (Republica Tsjech) și Orchestra Teatrului de Operă și Balet din Boemia de Nord (republica Tsjech).

În program vor fi prezentate Uvertura „Tragica” a lui Brahms, Simfonia nr. 45 în fa diez minor „Despărțirea” de Haydn și Simfonia nr. 6 în si minor „Patetica” de Ceaikovski.
 
Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online pe www.tnobconstanta.ro/bilete
 

Vă așteptăm alături de noi !, transmit reprezentanții Teatrului. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii