Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:26 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinerii din zona rurală a Dobrogei își pot înscrie localitatea în competiția pentru titlul de Sat European de Tineret 2023 (Galerie foto)

ro

17 Jun, 2022 13:17 2081 Marime text

  • Tineri, lucrători de tineret și reprezentanți ai autorităților publice din mediul rural, din județele Constanța, Tulcea, Bacău, Buzău și Prahova au participat la o întâlnire, Rural Youth Connect Event
 
În perioada 16-17 iunie 2022, Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța găzduiește activitățile din cadrul Proiectului Rural Youth Connect Event .
Similar, în oarecare măsură, cu competiția pentru Capitala culturală europeană, Programul European Youth Village/Satul European de Tineret, finanțat în cadrul Erasmus+,  vizează dezvoltarea și organizarea comunitară a tinerilor din mediul rural, prin dinamizarea populației tinere și a reprezentanților autorităților publice locale din aceste comunități, facilitând totodată consolidarea politicilor publice de tineret în mediul rural, la nivel național și internațional.
Tinerii sunt informați și instruiți să depună programe care să răspundă unor nevoi, provocări și probleme de rezolvat, din comunitățile de care aparțin.
Anul acesta, titlul de Sat European de Tineret a fost acordat câte unui sat din trei județe ale României – Neamț, Iași și Sibiu.
Sperăm ca, după ce vor participa la instruiri și vor înțelege beneficiile acestei competiții, tinerii din zona rurală a Dobrogei să fie pregătiți pentru a participa și a câștiga pentru comunitatea în care trăiesc.
Prin participarea în program, tinerii din satele finaliste vor deveni mai conștienți de resursele de care dispun, mai vizibili și mai pregătiți să acționeze strategic, în direcția unei schimbări pe care și-o doresc la nivel local, național, european.
 
 
Citește și:
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța 100 de elevi au primit în premieră informații despre jocurile de baseball și softball (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii