Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teatrul „Oleg Danovski” invită constănțenii la un week-end muzical în aer liber

ro

13 Jun, 2020 00:00 3534 Marime text

 
Week-end-ul trecut, din balconul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” au răsunat, în premieră, acorduri lirice, după o pauză fortuită, de aproape trei luni de la ultimul spectacol.
Artiștii, purtând măști, pentru că așa impune Ordinul emis de către Ministerul Culturii  nr. 2.879 din 29 mai 2020, și de către Ministerul Sănătății nr. 967 din 29 mai 2020, au readus bucuria melomanilor constănțeni care au venit cu zecile la „marea reîntâlnire”, devenită deviză pe pagina oficială a instituției organizatoare.
 

De săptămâna viitoare este posibilă impunerea unei taxe


Și în acest week-end continuă seria de evenimente culturale oferite gratuit în aer liber organizate în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și care vor fi prezentate pe terasa acestei instituții.
Prin comunicatul transmis, organizatorii au precizat că doar primele patru seri de spectacol vor fi oferite cu titlu gratuit, următoarele, până pe 31 august, urmând a se desfășura sub un alt regim.
 
Astfel, sâmbătă 13 iunie, orele 20.00 artiștii invită constănțenii la concertul de bijuterii muzicale instrumentale „Marea și muzica”, alături de cinci apreciați violoniști: Sebastian Tegzeșiu, Carmen Simion, Rodica Nurla, Ioana Crudu, Dumitru Porcescu, împreună cu Adeline Penescu (violă), Simion Crudu (violã), Anca Scarlat (violoncel), Vladislav Zodieru (contrabas), Cristina Tegzeșiu (oboi), Natalia Gribinic (pian), Dan Simion (percuție), Sergiu Rotari (percuție), Alexandru Feraru (percuție), Veaceslav Ghilescu (trompetă), Sorin Mustățea (trompetă), Nicolae Gribinic (corn), Dorin Ioan (trombon), Iurie Postolache (tubă). 
În program vor fi prezentate lucrãri din creația compozitorilor Händel, Marcello, Mozart, Kreisler, Ceaikovski, Porumbescu, Zivkovic, Verdi, Wagner ș.a.
 
Duminică, 14 iunie, orele 20.00, melomanii sunt așteptați la o adaptare muzicală a spectacolului de divertisment „O Sole Mio”. În compania fermecătoare a muzicii italienești, veți putea trăi momente de relaxare și bucurie alături de talentații soliști vocali și artiști lirici constănțeni - Mădălin Băldău, Raluca Dãrãban, Gabriela Dobre, Ionela Duma, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Bogdan Ocheșel, Cristian Parmac, Silvia Simionescu, Stela Sîrbu, Daniela Vlãdescu.
 
Evenimentele culturale în aer liber vor fi susținute în fiecare săptămână, sâmbăta și duminica, la aceeași oră, 20.00, în aceeași locație, până în data de 31 august 2020.
 
Capacitatea spațiului rezervat spectatorilor este de 84 locuri pe scaune. În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție. Singurele motive de anulare a evenimentelor sunt condițiile meteo neprielnice, sau participarea instituției noastre la alte evenimente organizate în aceleași zile în alte locații din Constanța.
 
Sursa foto: Facebook Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii