Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:34 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Hruşcă îi colindă, marţi, pe dobrogeni

ro

12 Dec, 2016 00:00 1492 Marime text
Constănţenii care tânjesc după Crăciunul copilăriei lor vor fi colindaţi de Ştefan Hruşcă, marţi, 13 decembrie, de la ora 20.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.
 
Fără colinde tradiţionale din alte vremuri, cântate de prichindeii îmbujoraţi de ger şi de emoţie, bucuroşi să înfrunte nămeţii numai pentru a aduce în casele vecinilor vestea cea minunată a Naşterii Pruncului Iisus în ieslea Bethleemului, Crăciunul parcă nu mai are farmecul de altădată. Dintr-un praznic luminos al spiritului, al trăirilor înălţătoare şi al bucuriei Naşterii Mântuitorului, Crăciunul a devenit sinonim cu o goană nebună şi superficială după cumpărături. Din fericire, încă mai există vestitori autentici ai Naşterii Domnului.
 
Cei care tânjesc după Crăciunul copilăriei lor sunt aşteptaţi, marţi, 13 decembrie, de la ora 20.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, pentru a fi colindaţi după datina străbună, în dulcele grai al maramureşenilor. Ambasador al tradiţiei va fi îndrăgitul colindător născut în Ieud, dar stabilit de ani buni pe meleaguri străine, în Canada, Ştefan Hruşcă. El va readuce pe scena constănţeană „Sara Crăciunului nost'”, un concert de colinde autentice din Maramureşul natal, inclus în cadrul unui turneu aniversar menit să celebreze un sfert de veac de trăire autentică românească. Îndrăgite colinde precum: „Florile dalbe”, „Trei păstori”, „Sfântă-i sara de Crăciun, „Ziurel de ziuă” şi „Afară ninge liniştit” vor transpune publicul din sala Casei de Cultură într-o atmosferă de sărbătoare de neuitat. Înainte de a-i colinda pe constănţeni, Hruşcă le va aduce vestea Naşterii tulcenilor, cu care se va întâlni tot marţi, 13 decembrie, de la ora 17.00, la Teatrul „Jean Bart”.
 
Constănţenii care doresc să participe la concertul „Sara Crăciunului nost'” vor plăti pe un bilet 80 de lei. Tichetele se găsesc în vânzare la casa de bilete a Casei de Cultură.
 
Turneul aniversar - 25 de ani de colinde - a început anul acesta pe 27 noiembrie, la Bruxelles, şi a continuat la Londra, Oxford, Edinburg şi Olanda. În România, Hruşcă a început a colinda după Moş Nicolae, din seara de 7 decembrie, la Galaţi, pentru ca zilele următoare să se oprească la Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj, Mediaş, Sibiu, Piteşti şi Târgovişte. După Tulcea şi Constanţa, îndrăgitul cantautor maramureşean îşi va continua periplul muzical prin ţară, fără nicio zi de repaus, până în cea de-a doua zi de Crăciun, inclusiv. În „sara de Ajun”, el le va cânta ieşenilor, iar prima „sară” a Sfântului Crăciun o va petrece alături de creştinii din Suceava şi Târgu Neamţ. Turneul aniversar se va încheia pe 26 decembrie, la Focşani şi Bacău.
 
Sursă foto: Facebook
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii