Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start! CicloBiblio 2018 pornește din fața Bibliotecii Județene „I.N. Roman”

ro

14 Aug, 2018 07:38 1524 Marime text

Astăzi, de la ora 9,30, din fața Bibliotecii Județene „I.N. Roman” din Constanța, bibliotecarii bicicliști pornesc în expediția care are ca scop conștientizarea rolului pe care bibliotecile îl au în învățarea pe tot parcursul vieții, în dezvoltarea personală și comunitară.
 
Traseul primei zile se va întinde pe o distanță de 45 de km, până la Peștera Sf. Ioan Casian, urmează ziua 2, cu 96 de km parcurși, iar în a treia zi, bibliotecarii vor ajunge la Tulcea. După alte două opriri la Greci și Brăila, finalul de tur va fi la Biblioteca Județeană Galați, la prânz, cu un total de 350 de km pedalați.
 
„Vom vizita Bibliotecile Județene Constanța, Tulcea, Brăila și Galați, precum și alte biblioteci mai mici de pe traseu, urmând să ajungem și la Histria și Enisala. Ca și anul trecut, așteptăm entuziaști ai cauzei bibliotecilor, dornici de mișcare, să ni se alăture pe porțiuni din traseu”, spun organizatorii.

Participanții din acest an sunt bibliotecari și prieteni ai bibliotecilor din România, Croația, Letonia, Ungaria, de la biblioteci publice, școlare și naționale. Bicicliștii vor pedala în grup, se vor opri pentru vizite, dar și pentru pauze de hidratare, energizare și masă, urmând să fie găzduiți peste noapte în diferite locații: pensiuni, case tradiționale, cămine de elevi, căsuțe de lemn sau la mănăstire.
 
Ciclobiblio – Academia de vară a bibliotecarilor cicliști – este un instrument de promovare a lecturii, a bibliotecilor și a unui stil de viață sănătos.
 
Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), ABR (Asociația Bibliotecarilor din România) și al Fundația Progress.
 
Mai multe amănunte puteți găsi pe grupul de Facebook :https://tinyurl.com/ciclobiblio2018
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii