Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spectacol în aer liber și lansare de carte în acest weekend la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

ro

06 May, 2023 00:00 3488 Marime text
  • Astăzi, instituția culturală propune divertismentul muzical-coregrafic „Magic Swing”, de la ora 19:00
  • Mâine, tot de la ora 19:00, iubitorii de cultură sunt așteptați la o gală de balet
  • Prețul biletelor la spectacolul de duminică este cuprins între 10 și 50 de lei
  • Tot duminică va avea loc lansarea cărții „Vârsta iubirii” de Ioana Bîrjan
 
Luna mai și vremea caldă de afară aduc iubitorilor de cultură din Constanța un spectacol în aer liber din repertoriul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
 
Este vorba despre divertismentul muzical-coregrafic „Magic Swing”. Acesta este programat astăzi, 6 mai, de la ora 19:00, pe Terasa Teatrului.
 
Durata spectacolului este de o oră și 30 de minute, cu aproximație și fără pauză.
 

Despre „Magic Swing”

 
Conform Teatrului „Oleg Danovski”, conceptul spectacolului este unul bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă către spectatorul dornic de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian.
 
„În povestea noastră este vorba despre puterea magică a muzicii de a ne transporta în timp, mai exact în timpuri mai romantice decât cele pe care le trăim în prezent. Cum muzica este cea care adaugă forță cuvintelor uneori prea sărace, dansul este cel care creează poezie fără vorbe, iar împreună alcătuiesc formula magică a sentimentelor dincolo de vreme.
 
Conceptul spectacolului este unul bazat pe sincretismul artelor, în strădania de a pava cu sensibilitate și atitudine solară drumul dinspre scenă către spectatorul dornic de experiențe noi, frumoase, capabile de a-l smulge din cenușiul cotidian. 
 
Melodiile dăruite publicului sunt șlagăre retro, din anii ’30, ’40, ’50, ’60, evergreen-uri care transced temporalitatea, care au însuflețit generațiile trecute și își păstrează și azi valoarea și frumusețea”, se arată în detaliile evenimentului.
 
Soliștii sunt: Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Raluca Dărăban, Veronica Răceală, Silvia Simionescu, Maria Cernat, Octavian Minea, Iulian Bratu, Cristian Parmac și Adrian Pîrlea.
 
Echipa de producție este formată din: Gabriela Dobre (concepție spectacol), Iulian Ghencea (coregrafie), Petronela Iordache (asistent coregrafie), Ștefan Sterian (light design), Bogdan Costea (sunet) și Adrian Renea (regia tehnică).
 
Menționăm că accesul la „Magic Swing” este gratuit.
 

Gală de balet

 
De asemenea, duminică, 7 mai, începând cu ora 19:00, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța propune o gală de balet.
 
Spectacolul se va desfășura în Sala Teatrului.
 
Durata de aproximativ două ore, cu pauză.
 
În distribuție se regăsesc următorii soliști: Adrian Mihaiu, Cătălina Iliescu, Bogdan Bârsănescu, Tomonori Sekiguchi, Yuria Soeta, Iguacel Sanchez, Dalia Gonzales, Luna Muramatsu, Keito Shimomura, Mayura Takase, Reita Myiashita, Keita Kamijyo, Sakura Okamura, Hana Okudaira, Olimpia-Georgia Cărăuleanu și Bianca Badea.  
 
Ei vor fi acompaniați de Ansamblul de Balet al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.
 
Prețul biletelor este:
  • 10 lei pentru copii, elevi și studenți, pe baza carnetului de elev / student vizat la zi în limita locurilor disponibile conform diagramei sălii;
  • 20 lei pentru pensionari, pe baza talonului de pensie în limita locurilor disponibile conform diagramei sălii;
  • 25 lei, 30 lei, 40 lei, 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii.
 
„Intrarea la spectacol se va face numai pe baza biletului de spectacol însoțit după caz, de talonul de pensie, carnetul de elev sau carnetul de student”, precizează TNOB.
 
Redăm următoarele mențiuni:
  • Copilul cu handicap, precum și persoana care îl însoţeşte, beneficiază de gratuitate la biletele de intrare la spectacole;
  • Adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește, beneficiază de gratuitate la biletele de intrare la spectacole;
  • Adultul cu handicap mediu și ușor, beneficiază de bilete de intrare în aceleași condiţii ca pentru elevi;
  • Accesul în sală se face numai pe baza certificatului din care reiese gradul de handicap;
  • Persoanele care dețin legitimație eliberată de Ministerul Culturii beneficiază de acces gratuit în limita locurilor disponibile la ora începerii spectacolelor. Accesul în sală se face numai pe baza legitimației;
  • Veteranii de război și văduvele de război beneficiază de reducerea cu 50% ale costului biletelor de intrare la toate spectacolele.
 

Lansare de carte

 
Înainte de acest spectacol de balet, de la ora 18:00, în foyerul Teatrului, va avea loc lansarea cărții „Vârsta iubirii” de Ioana Bîrjan.
 
Această carte reprezintă romanul de debut al scriitoarei născute în Constanța.
 
„A finalizat Liceul Teoretic ,,Decebal’’, secţia filologie şi deşi a urmat cursurile facultăţii de drept din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, nu dorește o carieră juridică, motiv pentru care încercă să-și urmez visul artistic, în prezent fiind studentă în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii Ovidius din Constanţa”, se arată pe site-ul Teatrului „Oleg Danovski”.
 
A participat la diverse concursuri literare, cum ar fi Simpozionul Internaţional Copilărie, Vis, Bucurie, din anul 2012, unde a obţinut premiul I; Concursul Judeţean de Creaţie Literară şi Plastică Decebal Dixit, din anul 2015, premiul al II-lea.
 
Potrivit Teatrului „Oleg Danovski”, scriitoarea mai are în pregătire alte creații literare și traducerea unei piese de teatru.
 
Citește și:
Spectacol de balet propus de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, de Ziua Internațională a Dansului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii