Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:04 16 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbători pe scenă, în pași de balet clasic, pentru artiștii Teatrului „Oleg Danovski“

ro

21 Dec, 2017 00:00 1211 Marime text
Sunt departe de acasă, de familie, de cei dragi și de Crăciun, dar și de Anul Nou, pentru a le aduce bucurie și emoție iubitorilor baletului clasic din Germania. Este vorba despre balerinii Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, care, în perioada 24 noiembrie-31 decembrie, se află în tradiționalul turneu de iarnă din țara lui Wagner. 
 
Până acum, spectacolele Teatrului „Oleg Danosvki“ („Spărgătorul de nuci“, de Ceaikovski, în coregrafia lui Gheorghi Kovtun, „Peer Gynt“, de Edvard Grieg, în coregrafia lui Gheorghi Kovtun, „Romeo şi Julieta“, de Prokofiev şi „Crăiasa Zăpezii“, în coregrafia pe Horaţiu Cherecheş) au fost primite cu săli arhipline și ropote de aplauze.
 
 
Urmează alte întâlniri de poveste pe 21 decembrie, la Duisburg - Rheinhausen și a doua zi, la Neuwied, cu „Crăiasa Zăpezii“, dar și în prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, la Freudenstadt, cu „Romeo şi Julieta“.
 
Alte spectacole vor avea loc consecutiv în zilele ce vor urma, pe 27, 28, 29 și 30. Titlul cu care se va încheia turneul este „Crăiasa zăpezii“, întâlnirea de basm fiind programat la Schweinfurt.
 
Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii