Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:18 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, de la ora 18.30 „Crăiasa zăpezii” vă dă întâlnire la Teatrul „Oleg Danovski”

ro

16 Dec, 2016 00:00 1989 Marime text
Spectacolul „Crăiasa zăpezii” a primit şase nominalizări la Gala Premiilor Operelor Naţionale, ediţia a IV-a, care va avea loc pe 18 decembrie, la Opera Naţională din Bucureşti. 
 
Se anunţă o seară de basm, sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 18.30, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, alături de Gretchen şi Karl, dar şi de frumoasa, dar glaciala Crăiasă a Zăpezii. Spectacolul de balet clasic, care are la bază celebra poveste a lui Hans Christian Andersen, pe muzica lui Jean Sibelius şi Edvard Grieg, a avut premiera în luna iunie, la sfârşitul stagiunii 2015-2016. Rolurile celor doi buni prieteni Gretchen şi Karl vor fi interpretate de prim-soliştii Irina Ganea-Mihaiu şi Adrian Mihaiu, iar Crăiaza Zăpezii va fi întruchipată de Mayu Takahashi. Din distribuţie mai fac parte: Francesco de Benedictis, Jin Mizutani, Nozomi Miura, Ayaka Kishi, Amalia Mîndruţiu şi Ryan Brown. 
 
Spectacolul „Crăiasa zăpezii” a fost nominalizat la Gala Premiilor Operelor Naţionale, ediţia a IV-a, care va avea loc pe 18 decembrie, la Opera Naţională din Bucureşti, iar Horaţiu Cherecheş va concura la categoria „cel mai bun coregraf”. Pentru rolul Gretchen, Irina Ganea-Mihaiu a fost nominalizată la categoria „cea mai bună solistă de balet”, iar Adrian Mihaiu, este propus pentru titlul de „cel mai bun solist de balet”, pentru rolul Karl. Mai mult, scenografa Natalia Kornilova, care şi-a pus amprenta creativă asupra spectacolului „Crăiasa zăpezii”, a fost propusă la categoriile „cel mai bun decor” şi „cele mai bune costume”.
 
Constănţenii care doresc să petreacă o seară magică alături de aceste personaje de basm pot să-şi achiziţioneze bilete de la sediul Teatrului „Oleg Danovski”, la preţuri de 25, 30 şi 40 de lei, în funcţie de dispunerea locurilor în sală. Elevii şi studenţii în grup organizat vor plăti 15 lei pe un bilet, iar pensionarii - 20 de lei. „Crăiasa zăpezii” reprezintă ultimul spectacol de balet al anului 2016, dar şi primul eveniment cu care Teatrul „Oleg Danovski” reia stagiunea în 2017.
 
Sursă foto: tnobconstanta.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii