Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Corul Callatis, argint la Festivalul Internaţional „Canta al Mar“

ro

29 Oct, 2014 00:00 2585 Marime text
În perioada 22 - 26 octombrie, Corul de copii „Callatis“ al Centrului de Formare şi Perfecţionare Vocal - Instrumentală Mangalia a participat la Festivalul Coral Internaţional „Canta al Mar“, care a avut loc în Spania.
 
Constănţenii au compus singura formaţiune corală din România care a intrat în competiţie la acest eveniment de amploare. Corul de copii „Callatis“ a concurat cu alte 13 grupuri din Rusia, Suedia, Estonia, Germania, Polonia, Portugalia, Elveţia, Rusia, Cehia, Malaezia, Spania. Dirijorul corului, prof. Traian Broască, ne-a declarat că cei 26 de copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, au interpretat trei melodii: „Cântec şi joc din Maramureş“, „Zanfira“ şi „Chindia“. Corul a fost foarte apreciat pentru pregătirea excepţională, siguranţa şi încrederea în sine a membrilor săi, calitatea sonoră, fidelitatea partiturilor, intonaţia şi, mai ales, pentru impresia artistică. Interpretarea impecabilă a fost răsplătită de juriu, copiii din Mangalia adjudecându-şi premiul al II-lea. Juriul, format din cinci membri din Austria, Spania, SUA, Grecia şi Germania, a apreciat diferit evoluţia corului. Cele mai mari note au fost primite de la SUA - 19 puncte, Austria - 22 de puncte, Spania - 21 de puncte, Germania - 15 puncte şi Grecia - 15 puncte.

 Au cucerit spectatorii din Piaţa Festivalului


 La concertele din Piaţa Festivalului, Corul „Callatis“ a fost foarte bine primit de publicul numeros din Catalonia. „Îi felicit pe toţi care au făcut posibilă participarea noastră la acest grandios festival, unde România, la genul coral «accapella», a fost la înălţime. A fost o onoare pentru mine să dirijez toate formaţiile participante“, a declarat prof. Traian Broască. La festival au participat 63 de formaţii corale, însumând 2.500 de corişti. La finalul concertului, toate corurile au cântat piesa „Amigos Para Siempre“, ca solistă fiind desemnată Ioana Brezan, din corul „Callatis“, iar dirijor a fost prof. Traian Broască.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii