Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezistăm prin cultură ZIUA de Constanța lansează, în variantă digitală și print, cartea lui Jean Badea - „Dulcea povară - Schițe de portret din lumea teatrelor constănțene”

ro

28 Nov, 2017 00:00 3928 Marime text
Nici nu s-au stins bine ecourile evenimentului de lansare a Bibliotecii virtuale - Fondul documentar „Dobrogea de ieri și de azi”, la care am fost onorați de prezența unui număr impresionant de personalități ale momentului, că, iată, cotidianul ZIUA de Constanța lansează o nouă invitație pentru sâmbătă, 9 decembrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

De data aceasta este vorba despre lansarea atât pe print, cât și în format digital a ultimei cărți semnate de secretarul literar Jean Badea, intitulată „Dulcea povară - Schițe de portret din lumea teatrelor constănțene”, la a cărei apariție și-a adus contribuția și ziarul ZIUA de Constanţa.
 
De altfel, cartea se deschide cu acest cuvânt de mulțumire: „Autorul exprimă o duioasă și profundă gratitudine colectivului redacțional al cotidianului ZIUA de Constanța, Violetei Pavelescu, jurnalist de mare talent și suflet generos, redactorul acestei cărți, și, nu în ultimul rând, lui Anaid Tavitian, colegă de profesie și neprețuită prietenă.

Fără inițiativa și diligența lor altruistă, acest proiect editorial ar fi continuat să rămână peste ani un manuscris condamnat la uitare”.
 
Surprinzător, în cele 370 de pagini ale cărții se regăsesc nu mai puțin de 167 de nume ale scenei și teatrului constănțean, care și-au adus contribuţia în cele mai diverse zone artistice.

Aceluiași dedicat om de teatru îi mai aparțin alte trei titluri: „Fantasio 40. Monografie” (1998), „Omul care aduce hazul” (biografie artistică - 2000) și „Dicționar. Teatrul de balet Oleg Danovski” (2001).

În curând, cartea va putea fi citită AICI.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii