Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recital de pian la Teatrul „Oleg Danovski” Constanța cu Inya Cutova în centrul atenției

ro

07 Jun, 2023 00:00 1344 Marime text
Sursa foto: Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța
  • Începând cu anul 2016, Inya studiază pianul în cadrul Colegiului Național de Arte “Regina Maria” din Constanța, în momentul de față fiind elevă în clasa a 7-a. Începând cu anul 2018 Inya studiază sub îndrumarea profesorului Ioan Caruțiu. Din toamna anului 2020 Inya studiază totodată și sub îndrumarea profesorului Toma Popovici, pianist concertis
  • Un bilet costă 10 lei, iar copiii, elevii și studenții beneficiază de acces gratuit pe baza carnetului de elev/student vizat la zi
  • Conform instituției, biletele pentru acest eveniment sunt disponibile la Agenția Teatrului
 
Inya Cutova susține astăzi, 7 iunie, de la ora 19:00 un recital de pian în foyer-ul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța.
 
Conform instituției, biletele pentru acest eveniment sunt disponibile la Agenția Teatrului.
 
Un bilet costă 10 lei, iar copiii, elevii și studenții beneficiază de acces gratuit pe baza carnetului de elev/student vizat la zi.
 
În programul artistei sunt cuprinse lucrări de: J.S. Bach, Ludwig van Beethoven Frederic Chopin și Serghei Prokofiev.
 

Despre Inya Cutova

 
Conform TNOB, Inya Cutova a început studiul pianului la vârsta de 5 ani si jumătate. Începând cu anul 2016, Inya studiază pianul în cadrul Colegiului Național de Arte “Regina Maria” din Constanța, în momentul de față fiind elevă în clasa a 7-a. Începând cu anul 2018 Inya studiază sub îndrumarea profesorului Ioan Caruțiu. Din toamna anului 2020 Inya studiază totodată și sub îndrumarea profesorului Toma Popovici, pianist concertist. 
 
În ianuarie 2021 Inya Cutova si-a facut debutul cu mare succes pe scena Filarmonicii din Pitești interpretând concertul pentru Pian și Orchestră nr.12 de W.A. Mozart sub bagheta dirijorului Dragoș Tiberiu Oprea. 
 
În anul 2018, ea a câștigat premiul II pentru compoziție proprie în cadrul Concursului – Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch” de la Sibiu.
 
Redăm mai jos câteva dintre premiile obținute de-a lungul timpului:
  • Trofeul Concursului și 2 premii speciale ale juriului la Concursul Internațional de Pian „Frederic Chopin” – mai 2023, Bacău;
  • Marele Premiu și Trofeul Concursului la Concursul Național de Pian Irina Șațchi – aprilie 2023, Râmnicu Vâlcea;
  • Premiul I la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală – Pian, Etapa Națională – aprilie 2023, Zalău;
  • Premiul II la Concursul – Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch” – iulie 2019, Sibiu;
  • Premiul I la Concursul Național de Interpretare Pianistică „Piano Artis” – martie 2019, Iași;
  • Premiul II și premiul special al juriului „Constanța Young Artist” la Constanta International Competition – Festival for Young Pianists – noiembrie 2018, Constanța etc.
 
Reamintim că acesta este al treilea recital de pian susținut la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța din ultimele trei săptămâni. Pe 24 mai, spectatorii au putut vedea performanța Irisei Filip, iar miercurea trecută pe cea a Antoniei Tașu.
 
Citește și:
Irisa Filip, recital de pian la Teatrul „Oleg Danovski” Constanța

Antonia Tașu va susține la Teatrul „Oleg Danovski” Constanța un recital de pian

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii