Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:31 28 01 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în familia Hagi. Kira a vernisat, la Bucureşti, prima expoziţie personală (galerie foto)

ro

26 Sep, 2019 00:00 2951 Marime text
Doar cu o săptămână înainte de premiera filmului „Între Chin şi Amin”, în care îşi face debutul cinematografic, Kira Hagi, nimeni alta decât fiica „Regelui” fotbalului românesc, a deschis, la eleganta Galerie Alexandra”s, din Bucureşti, prima expoziţie personală, o surprinzătoare serie de tablouri create între 2014 şi 2019 împărţite în două teme: „Dezrădăcinare” şi „Experiment”.
 
Alături de tânăra pictoriţă au venit clienţii obişnuiţi ai Galeriei, dar şi personalităţi ale lumii sportive şi artistice şi de business din România, precum Gică Popescu, Dan Bartoş, Camelia Sucu.
 
Născută la Barcelona în 1996, Kira Hagi a studiat Arta la Internaţional British School of Bucharest (IBSB) şi a absolvit CIE Advanced Level Art & Design în 2014, când a şi primit o bursă la New York Film Academy. Trei ani mai târziu şi-a dat licenţa în Acting for Film.
 
Îndepărtarea de universul stabil al familiei a fost un prilej să-şi descopere abilităţi de comunicare pe care nu ştia că le are, dar şi capacitatea de a se descurca pe cont propriu într-un domeniu despre care ştia prea puţin, la cei 18 ani.
„Unii colegi apelau la mine să le fac story-board-uri pentru producţiile la care lucrau. Desigur, le-ar fi fost uşor să le facă pe calculator, dar au remarcat la mine o obsesie pentru detalii care îi ajută să vadă mai bine imaginea de ansamblu. Los Angeles este perioada mea cea mai creativă de până acum, făceam zeci de tablouri săptămânal şi abia când m-am întors acasă am realizat că majoritatea aveau legătură cu rădăcinile mele si in ele apăreau, sub diverse forme, nişte case mai mult sau mai puţin stilizate. Pentru mine a fost o formă de terapie care m-a ajutat să supravieţuiesc dorului. De fapt, când a trebuit să îmi numesc lucrările, mi-am dat seama că pe toate le-aş numi DOR”, povesteşte Kira pentru Galeria Alexandra”s.
 
Tablouri ale Kirei Hagi se află deja în colecţii private, datorită unor designeri de interior care au început să le propună în amenajările lor.
În colecţia „Dezrădăcinare” sunt adunate cele mai semnificative lucrări ale perioadei petrecute în SUA, în timp ce „Experiment” este o colecţie care a apărut ca urmare a întâlnirii cu regizorul Toma Enache şi a primirii unui rol în filmul „Între Chin şi Amin”. Perioada filmărilor de anul trecut şi informaţiile tulburătoare pe care le-a aflat Kira despre Experimentul Piteşti au avut un impact mare asupra tinerei artiste, care a învăţat să se exteriorizeze prin artă şi să-şi defuleze astfel trăirile.
 
„Expoziţia artistei Kira Hagi face parte dintr-un proiect mai amplu al galeriei noastre şi este al 23-lea eveniment ROCAT. Anul 2018 fiind special în istoria României, activităţile noastre au fost, sunt şi vor fi centrate pe Comemorarea Centenarului Statului Român Modern ( 1918-2018).
 
În acest sens, Galeria Alexandra's a creat un proiect pentru perioada 2017-2019, Romanian Century Art Tour by Alexandra's (ROCAT). ROCATreprezinta dovada că aparţinem spaţiului european cultural. În acest sens, până la finalul acestui an am promovat şi vom promova intensiv mai mulţi artişti români consacraţi sau de perspectivă: pictori, graficieni, sculptori, designeri, bijutieri, muzicieni, cineaşti, sticlari, fotografi, scriitori, poeţi, etc. Vrem să le arătam românilor că au conaţionali cu care se pot mândri, iar străinilor că România este un stat care a evoluat spectaculos, modern şi cosmopolit care nu şi-a pierdut filonul de artă şi de spiritualitate tipic românească, pentru care eram faimosi în perioada interbelică”, declara Ovidiu Obreja, administratorul Galeriei Alexandra”s.
 

Expoziţia de pictură Kira Hagi este deschisă, la Galeria Alexandra’s, până pe 5 octombrie şi poate fi vizitată între orele 12.00-16.00, cu programare prealabilă la 0743007077.
 
Galeria Alexandra's găzduieşte acum câteva sute de lucrări de artă cu semnături celebre ale unor artişti clasici şi contemporani şi a găzduit deja câteva întâlniri notabile, alături de parteneri cu greutate, de la Uniunea Artiştilor Plastici şi UNESCO România până la mari nume ale literaturii şi jurnalismului contemporan. De asemenea, este partener al hotelului IAKI, unde pot fi admirate alte lucrări.
 
Sursă text şi foto: Facebook Galeria Alexandra”s (www.alexandra-s.com )
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii