Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectura Constanta strange carti pentru campania „Trimite o carte peste Prut"

ro

27 Mar, 2010 03:16 1407 Marime text
unirea_basarabiei1.jpgAstăzi, la 92 de ani de la unirea Basarabiei cu Bucovina, Prefectura Constanţa se apropie campaniei „Trimite o carte peste Prut", lansate de Liga Studenţilor Basarabeni din România şi promovate la nivelul judeţului de Organizaţia Studenţilor Basarabeni Constanţa.

În această dimineaţă, de la ora 10.00, la sediul Prefecturii, profesorul Vlad Madan, de la Facultatea de jurnalism şi ştiinţele comunicării din cadrul Universităţii de Stat din Chişinău, va susţine oexpunere despre importanţa evenimentului petrecut la 27 martie 1918. Alături de studenţii basarabeni, vor fi prezenţi mai mulţi elevi de la Şcoala „Remus Opreanu" Constanţa, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" Constanţa,Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, care vor face primele donaţii de carte.

Pe tot parcursul săptămânii viitoare, timp de două ore, între 16.00 şi 18.00, la punctul de colectare deschis la Instituţia Prefectului sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să ofere cărţi de literatură română şi universală, literatură pentru copii, enciclopedii, atlase, carte şcolară sau literatură istorică. Toate cărţile care vor fi strânse, prin Organizaţia Studenţilor Basarabeni Constanţa, urmează a fi donate bibliotecilor şi şcolilor din satele Republicii Moldova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii