Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru prima dată în istoria Teatrului „Oleg Danovski” Concerte oferite melomanilor de la balconul exterior – „O Sole Mio” și „Magic Swing”

ro

06 Jun, 2020 00:00 6477 Marime text

În acest week-end, melomanii constănțeni vor fi părtașii unei premiere pentru istoria Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.
Puternic afectat de perioada scursă de la închiderea instituțiilor culturale, colectivul teatrului constănțean nu a încetat să țină legătura în mediul virtual cu spectatorii săi, difuzând online câteva din spectacolele sale de succes.

Frământată de nevoia de a relua activitatea, Daniela Vlădescu, managerul Teatrului „Oleg Danovski”, a solicitat autorităților locale acordul de a organiza spectacole în aer liber

„Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, al Direcției Generale a Poliție Locale a Municipiului Constanța, al  Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și al Direcției de Sănătate Publică Constanța, anunță reînsuflețirea vieții culturale a Municipiului Constanța, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care Planeta a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite. Ne întoarcem spre constănțeni, spre publicul care ne-a simțit lipsa și pe care îl iubim și dăm semnalul de repornire a vieții culturale și a normalității”.


Ideea s-a concretizat și, după cum declara, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, consultantul artistic Mircea Tegzeșiu, sâmbătă, 6 iunie, și duminică, 7 iunie, de la ora 20, timp de o oră și jumătate, constănțenii sunt invitați să fie spectatorii primelor reprezentații în aer liber, care deschid seria unor concerte de week-end. „Ne dorim să reînviem bucuria muzicii, în formule reduse. Pe aleea din parc, în fața balconului exterior, vom amplasa scaune, urmând ca circulația autovehiculelor să fie întreruptă pe perioada concertului”, adăuga consultantul artistic al acestei instituții.
Așadar, sâmbătă, 6 iunie, de la ora 20, melomanii pot fi spectatori în aer liber ai divertismentului muzical „O Sole Mio”. În compania fermecătoare a muzicii italienești, veți putea trăi momente de relaxare și bucurie alături de talentații soliști vocali și artiști lirici constănțeni.

Iar duminică, 7 iunie, de la aceeași oră 20, va fi prezentat spectacolul „Magic Swing”, a cărui premieră a avut loc în urmă cu doi ani. Un concert antrenant,ce reunește muzica de neuitat a genurilor swing, pop, rock, musical a anilor ’50,’60,’70,’80,’90, șlagăre nemuritoare cu care veți petrece 90 de minute încântătoare.

„Dorim să susținem aceste evenimente în fiecare săptămâna, sâmbăta și duminica, la aceeași oră, 20.00, în aceeași locație, cu mai multe evenimente propuse, până în data de 31 august 2020. Primele 4 seri vă sunt dăruite gratuit. Capacitatea spațiului rezervat spectatorilor este de 84 locuri pe scaune. În perimetrul asigurat de organizatori este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție. Singurele motive de anulare a evenimentelor sunt condițiile meteo neprielnice, sau participarea instituției noastre la alte evenimente organizate în aceleași zile în alte locații din Constanța. Toate instrucțiunile de participare în spiritul prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS-COV-2 vor fi afișate pe site-ul instituției www.tnobconstanta.ro și pe adresa de FB - Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Vă așteptăm, ne-a fost dor de voi și de normalitate. Mulțumim tuturor celor ce ne-au sprijinit și tuturor salariaților Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski din Constanța”, afirmă managerul Daniela Vlădescu.




Citește și:

„Magic Swing“, în premieră la Teatrul „Oleg Danovski“



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii